Adi Iacob

IBM, Google și Apple angajează oameni fără facultate. De ce?

Thumbnail

Facultatea este privită ca o necesitate pentru cei care caută un job în domeniul tehnologiei. Dar, pe măsură ce numărul de locuri de muncă în acest domeniu a crescut, depășind în unele țări numărul de solicitanți, companiile precum IBM, Google sau Apple au început să caute oameni educați în medii non-tradiționale. Astfel, companiile aleg acum angajații pe baza aptitudinilor, mai degrabă decât pe baza acreditărilor.

În 2017, vice-președintele departamentului de talente al IBM, Joanna Daley, a declarat pentru CNBC că aproximativ 15% din angajații companiei americane nu au studii superioare. Ea a spus că, în loc să se uite exclusiv la candidații care au mers la facultate, IBM analizează acum candidații care au experiență sau talent prin intermediul unei tabere de boot-coding sau a unei clase profesionale legate de industrie.

Recent, site-ul de căutare de locuri de muncă Glassdoor a compilat o listă cu angajatori de top care au spus că nu mai cer celor care vor să se angajeze diplomă de facultate. Printre aceștia se numără și:

Google

  • Job-uri disponibile fără facultate: manager de produs, recruiter, inginer software, manager de marketin

Ernst&Young (EY)

  • Job-uri disponibile fără facultate: consilier în asigurări, consultant fiscal

Hilton

  • Job-uri disponibile fără facultate: manager de evenimente, front office manager, manager de hotel

Apple

  • Job-uri disponibile fără facultate: design verification engineer, manager de proiect

IBM

  • Job-uri disponibile fără facultate: financial blockchain engineer, șef departament de recrutări, negociator de contracte

Aceste practici fac parte dintr-o tendință tot mai vizibilă în industrie. Companiile de tehnologie precum Intel și GitHub au căutat, de asemenea, talente prin alte căi, cum ar fi programele pentru programatori și parteneriatele cu licee, scrie Fast Company.

Într-un interviu pentru USA Today, CEO-ul IBM, Ginni Rometty, explică faptul că nu toate locurile de muncă din domeniul tehnologiei necesită studii superioare. Pe măsură ce industriile se transformă, "se creează locuri de muncă care necesită noi competențe - care, la rândul lor, necesită noi abordări în educație, formare și recrutare”, explică Ginni Rometty.

De exemplu, Sean Davis, inginer la IBM în domeniul securității cibernetice, este unul dintre noul val de angajați ai IBM fără facultate.

El deține mai multe certificări din industrie în domeniul securității, dar cu toate acestea, nu are o diplomă de licență tradițională.

Inginerul de securitate cibernetică și-a început cariera profesională la Delta Airlines și a obținut mai multe certificări tehnologice. Asta l-a ajutat să obțină un loc de muncă la IBM în iunie 2008.

"Dacă ți-ai luat diploma cu ani în urmă, nu este relevant (…) Experiența este, de departe, cel mai important lucru”, a spus Sean Davis într-un interviu acordat CNBC.

Parallax

Vizualizari
3972
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri