Denisa Crăciun

IBM achiziționează o companie software pentru 4,6 miliarde dolari

IBM, achizitie 2023

Gigantul IT american IBM a anunțat, luni, că achiziționează o companie software pentru suma de 4,6 miliarde de dolari.

IBM, cu peste 3100 de salariați și în România, a anunțat că a ajuns la un acord definitiv pentru preluarea Apptio de la Vista Equity Partners, pentru 4,6 miliarde dolari în numerar.

Compania americană spune că odată cu noua achiziție își va consolida capacitățile în domeniul cloud și automatizare.

„Tehnologia schimbă business-ul într-un ritm pe care nu l-am mai văzut până acum. Pentru a valorifica aceste schimbări, este esențial să optimizam investițiile care generează o valoare mai bună pentru afaceri, iar Apptio face exact asta”, a declarat Arvind Krishna, CEO și președinte IBM. „Beneficiile Apptio, combinate cu software-ul de automatizare IT de la IBM și platforma AI watsonx, oferă clienților o abordare cuprinzătoare pentru optimizarea și gestionarea tuturor investițiilor lor în tehnologie”. 

Apptio, fondată în 2007, în Seattle, a ajuns la peste 1.500 de clienți și colaborează cu companii precum Amazon, Microsoft, Google, Salesforce, Oracle, SAP și altele. Apptio este deținută de firma Vista Equity Partners, care a plătit 1,94 miliarde de dolari pentru a o prelua în 2018, potrivit TechCrunch.

În 2019, IBM a achiziționat furnizorul de software Red Hat pentru aproape 34 miliarde dolari, în cea mai mare achiziție din istoria sa, potrivit Reuters.

Parallax

Vizualizari
3539
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri