Adi Iacob

IBM lansează un accelerator de afaceri pentru startup-uri blockchain

Thumbnail

Compania americană IBM, împreună cu Columbia University, vor lansa două programe de accelerare a afacerilor din domeniul blockchain. Fiecare program va susține zece startup-uri, oferindu-le o rețea de mentori, suport tehnic, acces la studenții și cercetătorii Universității din Columbia,  asistență în proiectare și resursele cloud ale IBM.

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Scopul celor două acceleratoare este de a ajuta startup-urile să-și "traducă" ideile în companii  blockchain "durabile și scalabile", care, la rândul lor, vor impulsiona "adoptarea semnificativă a tehnologiei blockchain în companii și vor contribui la creșterea eficienței afacerilor în întreaga industrie", scrie CoinTelegraph, citând un comunicat de presă al IBM.

Primul,  Columbia Blockchain Launch Accelerator, care durează opt săptămâni, este programat să aibă loc în New York City și a fost conceput pentru startup-urile care se află în stadiu incipient și care sunt afiliate cu University of Columbia, fie cu o altă școală din New York. Înscrierile vor începe în luna ianuarie.

Pentru cel de al doilea program, tot de opt săptămâni, numit IBM Blockchain Accelerator, înscrierile au început (TE POȚI ÎNSCRIE AICI). Acesta este destinat startup-urilor la nivel global și va avea ca scop să ajute participanții să creeze o rețea de afaceri și o bază de clienți pentru serviciile lor bazate pe blockchain. Acesta va avea loc parțial la New York și San Francisco și parțial online, pentru a le oferi participanților mai mult timp liber pentru a-și crește afacerile.
 

Parallax

Vizualizari
534
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri