Claudiu Zamfir

Bistrița: Hotelul „Coroana de Aur”, vândut unor oameni de afaceri, la prețul de 3,48 milioane EUR fără TVA

hotel-coroana-de-aur-exterior-2019.jpg

Trei oameni de afaceri au cumpărat hotelul „Coroana de Aur” din Bistrița, care se afla în insolvență, la un preț de 3,48 milioane EUR fără TVA, a informat, marți, lichidatorul judiciar CITR, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Cumpărătorii hotelului cu o tradiție de 50 de ani, situat în centrul municipiului Bistrița, sunt frații Ovidiu și Daniel Moldovan, alături de Florin Font. Frații Moldovan sunt doi antreprenori bistrițeni, care dețin crama Jelna, printre altele. Florin Font este un om de afaceri maramureșan care activează în sectorul construcțiilor, prin firma sa Edil Bausteel SRL, având însă și un restaurant în Bistrița.

„Deși încă activăm într-un un context plin de incertitudini, iată că turismul joacă un rol important în economia românească și atrage investitori. În cazul de față, o societate cu capital românesc, Drosera Building Bistrița, deținută de antreprenori locali, respectiv frații Moldovan, proprietarii cramei Jelna, împreună cu Florin Font, au cumpărat, în cadrul unei licitații publice, hotelul Coroana de Aur. Antreprenorii plănuiesc să investească în modernizarea hotelului și să îi continue istoria. Suntem bucuroși, și de această dată, că am putut ghida cu succes acest proces și că am reușit salvarea unui nou obiectiv românesc cu tradiție”, declară Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj.

Proprietatea imobiliară hotelieră a fost tranzacționată în cadrul unei licitații publice ce a avut loc pe 21 decembrie 2023.

Vânzarea hotelului „Coroana de Aur” survine după mai multe încercări, în urma insolvenței grupului de firme Combis – Agro Invest – Hotel Coroana de Aur. În 2019, grupul și-a cerut insolvența, din cauza datoriilor acumulate.  Întregul business era deținut de omul de afaceri Ioan Moldovan și familia sa. Anterior, omul de afaceri a mai vândut două hoteluri pe care le avea: Hotel Castel Dracula din Pasul Tihuța și Hotelul Codrișor, potrivit Gazetei de Bistrița.

Hotelul „Coroana de Aur” este situat în centrul municipiului Bistrița, pe Strada Piața Petru Rareș. Proprietatea vândută este compusă din teren de 2.958 mp și construcție în regim de înălțime S+P+3E, cu o suprafață construită de 1.900 mp, desfășurată de 8.492,36 mp și utilă de 6.978 mp.

Unitatea de cazare a fost inaugurată la 30 aprilie 1974, fiind cel mai reprezentativ hotel al orașului. În acel an, primul grup de turiști englezi - membri ai Societății Transilvania din Londra - au fost pionierii turismului influențat și inspirat de personajul Dracula.

Hotelul „Coroana de Aur” a beneficiat de o renovare de proporții încheiată la finalul anului 2013, devenind un hotel de patru stele. Hotelul oferă tuturor celor care îi trec pragul facilități moderne, într-o clădire impresionantă arhitectural.

Parallax

Vizualizari
6718
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri