Raluca Abrihan

H&M va închide 250 de magazine din cauza pandemiei şi vrea să vândă mai mult online

Thumbnail

H&M va închide 250 de magazine din cauza pandemiei, în condițiile în care oamenii fac tot mai multe cumpărături online, scrie Mediafax. Recent, şi Inditex, compania care deţine brandurile Zara, Massimo Dutti şi Stradivarius, a anunţat că plănuieşte să închidă 1.200 de magazine până în 2021, ca parte dintr-o nouă strategie similară, de trece spre vânzările online.

Potrivit CNN Business, retailerul de modă are 5.000 de magazine în întreaga lume, așa că cele 250 de magazine care vor fi închise reprezintă 5% din numărul total.

„Din ce în ce mai mulți clienți au început să facă cumpărături online în timpul pandemiei, în urma închiderilor temporare a magazinelor”, a arătat, joi, H&M, într-un comunicat.

Retailerul suedez a declarat că afacerea și-a revenit, în al treilea trimestru, care cuprinde vânzările din iunie până în august, însă, totuși, vânzările din septembrie au scăzut cu 5% față de aceeași lună a anului trecut.

„Deși provocările sunt departe de a fi terminate, credem că ceea ce este mai rău e în urmă și suntem bine poziționați pentru a ieși din criză mai puternici", a declarat CEO Helena Helmersson.

Rivala H&M, Inditex, care deține Zara și alte mărci de modă, a declarat la începutul acestui an că intenționează să închidă până la 1.200 de magazine.

 

Parallax

Vizualizari
5311
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri