Claudiu Zamfir

HARTA comerțului online. Cum stau românii la internet

Thumbnail

Românii sunt printre europenii care cumpără cel mai puțin de pe internet, o regiune din România având cea mai mică pondere a clienților online în totalul propriei populații, din Uniunea Europeană, conform celor mai recente statistici Eurostat, publicate marți.

În anul 2016, doar 8% din populația regiunii românești Vest a cumpărat ceva de pe internet. Regiunea Vest , compusă din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, este astfel pe ultimul loc în UE ca pondere a cumpărătorilor online în totalul populației proprii.

În ansamblu, toate cele 8 regiuni ale Românaiei au avut mai puțin de 30% din populație care și-a făcut cumpărături online în anul 2016. Numai Bulgaria mai este în această situație, conform biroului european de statistică.

La nivelul UE, 55% din populația cu vârste de 16-74 de ani a cumpărat de pe net.

Thumbnail
Ponderea cumparatorilor online in populatie, pe regiuni

Nu e însă de mirare, pentru că românii nu prea intră pe internet în comparație cu ceilalți europeni. În anul 2016, circa 30% din populația rurală a României a accesat zilnic internetul în 2016, cel mai redus procentaj din toată Uniunea Europeană. În orașele mici și suburbiile românești, aproximativ 40% din populație a accesat internetul zilnic, iar în orașele mari, sub 60%.

Thumbnail
Ponderea celor care au accesat zilnic internetul în 2016

Parallax

Vizualizari
1730
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri