HARTA comerțului online. Cum stau românii la internet
Claudiu Zamfir

HARTA comerțului online. Cum stau românii la internet

Thumbnail

Românii sunt printre europenii care cumpără cel mai puțin de pe internet, o regiune din România având cea mai mică pondere a clienților online în totalul propriei populații, din Uniunea Europeană, conform celor mai recente statistici Eurostat, publicate marți.

În anul 2016, doar 8% din populația regiunii românești Vest a cumpărat ceva de pe internet. Regiunea Vest , compusă din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, este astfel pe ultimul loc în UE ca pondere a cumpărătorilor online în totalul populației proprii.

În ansamblu, toate cele 8 regiuni ale Românaiei au avut mai puțin de 30% din populație care și-a făcut cumpărături online în anul 2016. Numai Bulgaria mai este în această situație, conform biroului european de statistică.

La nivelul UE, 55% din populația cu vârste de 16-74 de ani a cumpărat de pe net.

Thumbnail
Ponderea cumparatorilor online in populatie, pe regiuni

Nu e însă de mirare, pentru că românii nu prea intră pe internet în comparație cu ceilalți europeni. În anul 2016, circa 30% din populația rurală a României a accesat zilnic internetul în 2016, cel mai redus procentaj din toată Uniunea Europeană. În orașele mici și suburbiile românești, aproximativ 40% din populație a accesat internetul zilnic, iar în orașele mari, sub 60%.

Thumbnail
Ponderea celor care au accesat zilnic internetul în 2016
Parallax

Vizualizari
1685
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri