Adi Iacob

Harley-Davidson investește într-un start-up care produce motociclete electrice

Thumbnail

Compania americană producătoare de motociclete Harley-Davidson a investit într-un start-up din Silicon Valley, care face motociclete electrice ușoare, dorind să se alăture trendului global îndreptat spre vehiculele electrice și căutând să atragă atenția consumatorilor mai tineri.

Acest lucru va permite celor de la Harley-Davidson să lucreze cu startup-ul Alta Motors din Brisbane, California, pentru a dezvolta noi vehicule electrice, scrie CNBC. Firmele nu au dezvăluit detalii financiare privind investiția.

Firma americană a anunțat recent că intenționează să lanseze propria motocicletă electrică în 2019, potrivit TechCrunch.

Investiţia face parte din strategia de diversificare a gamei companiei, adoptată recent de Harley-Davidson, afectată de îmbătrânirea clientelei sale tradiţionale şi scăderea vânzărilor.

De asemenea, Alta și Harley speră să atragă motocicliștii încâtați de ușurința de a călători cu motociclete electrice care nu au cutie de viteze sau ambreiaj, au spus reprezentanții firmelor.

Recentul declin al vânzărilor companiei Harley-Davidson a determinat bursa de pe Wall Street să speculeze dacă firma americană este în căutarea unor cumpărători, însă directorul executiv, Matt Levatich, a declarat că nu se gândește la asta.

Potrivit presei internaționale, Harley-Davidson intenționează să investească între 25 și 50 de milioane de dolari anual pentru a dezvolta tehnologia motocicletelor electrice. 

 

Parallax

Vizualizari
300
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri