Hackerii au furat criptomonede de 761 de milioane de dolari în 2018

Numărul furturilor de criptomonede de pe platformele de tranzacţionare a crescut considerabil în prima jumătate a acestui an, la 761 de milioane de dolari, sumă care este de trei ori mai mare faţă de totalul anului 2017, potrivit unui raport realizat de firma de securitate cibernetică CipherTrace.

 
 

Anul trecut, valoarea monedelor digitale furate a fost de 266 de milioane de dolari, potrivit raportului citat de Reuters.

CipherTrace este furnizorul unui software care ajută platformele de tranzacţionare şi fondurile de hedgeging care utilizează criptomonede să respecte legislaţia referitoare la combaterea spălării banilor.

 
 

Pierderile ar punea creşte în acest an la 1,5 miliarde de dolari, potrivit estimărilor realizate de firma de securitate cibernetică.

“Numărul furturilor de criptomonede este de trei ori mai mare față de anul precedent, deci această tendință nu este, evident, prietenul nostru", a declarat Dave Jevans, directorul executiv al CipherTrace, într-un interviu pentru Reuters.

Jevans este şi preşedintele Anti-Phishing Working Group, o organizaţie globală care contribuie la rezolvarea infracţiunilor cibernetice. 

Cel mai recent caz de furt de monede virtuale de pe o platformă de tranzacţionare a fost unul în valoare de 32 de milioane de dolari, de la platforma sud-coreeană Bithumb.

De asemenea, la începutul lunii iunie, Bitfinex — unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume — a fost închis pentru scurt timp din cauza unui atac cibernetic. 

Citește și Unul dintre cele mai mari exchange-uri de bitcoin a fost victima hackerilor

Tot la începutul lunii iunie, platforma de tranzacționare din Coreea de Sud — Coinrail — a fost victima hackerilor. Coinrail a precizat că 70% din activele sale digitale au fost transferate într-un aşa-numit portofel rece (cold wallet), o formă de stocare a criptomonedelor care nu este conectată la internet, şi că lucrează cu autorităţile pentru a găsit activele furate.

Exchange-ul nu precizat valoarea activelor furate, dar este posibil ca valoarea acestora să depăşească 40 de milioane de dolari.

Citește și Bitcoin scade aproape de minimul anului 2018 după ce un exchange de criptomonede a fost victima hackerilor