Adi Iacob

Guvernul german investește 3 miliarde de euro în inteligența artificială: Vrem să promovăm utilizarea aplicaţiilor AI în afaceri

Thumbnail

Guvernul german a alocat circa 3 miliarde de euro pentru cercetarea și dezvoltarea inteligenței artificiale, în încercarea sa de a elimina decalajul în inovația bazată pe software faţă de Statele Unite şi Asia.

Suma va fi cheltuită până în anul 2025, potrivit proiectului “AI made in Germany”, citat de Reuters. Aceasta măsură reflectă îngrijorarea Berlinului faţă de riscurile implicare de tehhnologiile digitale şi inteligenţa artificială pentru industria manufacturieră axată pe exporturi.

De asemenea, documentul scoate în evidenţă aspectele de politică socială şi de muncă ale inteligenţei artificiale, care reflectă îngrijorarea germanilor faţă de modul în care schimbările tehnologice pot aduce schimbări actualelelor modele sociale.

În documentul citat de Reuters este menționat: Vrem să promovăm utilizarea aplicaţiilor de inteligenţă artificială în afaceri. (Dar) … o tehnologie cu un impact atât de profund ca inteligenţa artificială trebuie să fie inclusă într-un cadru legal care protejează valorile sociale fundamentale şi drepturile individuale”.

Parallax

Vizualizari
567
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri