Adi Iacob

Greta Thunberg și-a înregistrat numele și mișcarea pentru climă drept mărci comerciale

Thumbnail

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg a anunțat că și-a înregistrat numele său și cel al mișcării globale lansată de ea, #FridaysForFuture drept mărci comerciale, pentru a opri interpretările oamenilor și pentru a-și proteja demersul, transmite BBC.

În 2018, o grevă a Gretei în școală a devenit o mișcare la nivel global, care a devenit cunoscută sub numele de #FridaysForFuture. Milioane de oameni au luat parte la prosteste, scrie Mediafax.

Thunberg a explicat, pe Instagram, că oamenii au încercat să vândă produse și să strângă bani sub numele acestei mișcări.

"Numele meu și mișcarea #FridaysForFuture sunt utilizate în mod constant în scopuri comerciale, fără niciun acord", a spus tânăra de 17 ani.

Thunberg a înaintat o cerere şi pentru înregistrarea mărcii “Skolstrejk for klimatet”, adică „grevă școlară pentru climă”, fraza pe care a folosit-o de când a început protestul în fața Parlamentului din Suedia, în 2018.

Ea a adăugat că oamenii au încercat să și-o însușească, "pentru a relaționa cu personalități, cu politicieni, cu mass-media și cu artiști".

De asemenea, Thunberg a anunțat că a înființat o fundație non-profit, pentru a se ocupa de partea financiară a #FridaysForFuture.

"Scopul fundației va fi promovarea sustenabilității ecologice, climatice și sociale, precum și a sănătății psihice", a mai adăugat ea pe Instagram.

Parallax

Vizualizari
833
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri