Adi Iacob

VIDEO Ce face GoPro la București. România, un punct strategic pentru producătorul de camere video

Thumbnail

GoPro a deschis în 2017 un nou birou în România care se concentrează pe inginerie software, inclusiv pe dezvoltarea aplicațiilor și platformelor sale web şi comerţ electronic. În prezent, la sediul din București lucrează 65 de angajați, iar reprezentații români vorbesc despre posibile oportunități de extindere, potrivit lui Radu Apostoae, director software engineering la GoPro. Șeful biroului de la București a explicat pentru StartupCafe.ro care sunt motivele pentru care sediul din România este un punct strategic pentru producătorul de camere video.

Fostul start-up a fost fondat în 2002 în Statele Unite și s-a concentrat pe producția de camere video folosite de cei pasionaţi de sporturi de acţiune. Ulterior, GoPro a început să dezvolte și software-uri de editare video. Veniturile companiei din Q4 2018 au fost de 377 milioane de dolari, în creștere cu 13% față de aceeași perioadă a anului anterior, potrivit datelor disponibile pe site-ul companiei.

"GoPro e de doi ani în România. Biroul GoPro (din București) a fost deschis în 2017. (...) Este un development center strategic pentru companie. Biroul din București a fost deschis tocmai cu planul pe termen lung de a ajuta compania si de a investi puternic în eficientizarea activității companiei. 

Avem activități de dezvoltare cam în toate ariile funcționale ale camerei și în continuare căutăm oportunități de dezvoltare. Asigurăm prezența online a companiei, asigurăm echipe de testare automată  pentru aplicațiile de mobile și pentru firmware și lista rămâne deschisă. 

Acum suntem aproximativ 65 de oameni, spre 70. (...) Compania își dorește să investească în continuare și chiar acum discutăm de oportunități de extindere - în sensul de a aduce noi funcții la București și discutăm inclusiv de oportunități de dezvoltare în zona de firmware, mobile, etc.", explică Radu Apostoae.

De ce România

"România este o locație foarte avantajoasă din multe puncte de vedere, cum presupun că e pentru multe alte companii. În afară de faptul că e o locație eficientă din punct de vedere financiar, sunt mult mai multe avantaje.Și din punct de vedere al fusului orar este bine așezată. GoPro are o echipă mare de engeneering și o fabrică în Asia și atunci prezența pe fusul orar european ne ajută foarte mult - suntem între Asia și SUA. 

România și în particular București reprezintă o zonă cu o concentrație puternică de personal calificat. Personal calificat în sensul că sunt oameni cu foarte bune skilluri de dezvoltare și nu neapărat cu skilluri tehnologice de care avem noi nevoie, dar ne asumăm și cred că asta ar trebuie să facă orice companie mare. 

Ne asumăm costul de pregătire specifică pe aceste tehnologii. (...) Sunt oameni cu foarte mult potențial în București și de asta e o locație strategică pentru că se poate crește în continuare", a afirmat Radu Apostoae.
 

Parallax

Vizualizari
2251
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri