Claudiu Zamfir

Google dă 500 milioane dolari pe un startup IT fondat de un fost ofițer de informații israelian

Thumbnail

Gigantul tech american Google a anunțat marți că achiziționează un startup israelian de securitate cibernetică, valoarea tranzacției ridicându-se la 500 de milioane de dolari, conform presei din Israel.

Startup-ul Siemplify a fost înființat în anul 2015 de către un fost ofițer de informații israelian, Amos Stern (CEO), alături de doi cofondatori, Alon Cohen (CTO) și Garry Fatakhov (COO), potrivit CTech. Stern a activat în cadrul Haman, serviciu de intelligence al Armatei Israeliene. Apoi, el s-a angajat la compania israeliană de tehnologii pentru  apărare  Elbit Systems, unde i-a întâlnit pe Cohen și Fatakhov.

Firma Siemplify, care dezvoltă soluții de securitate cibernetică destinate companiilor, va fi integrată în divizia Google Cloud.

Părțile nu au făcut publică suma de achiziție, dar publicația israeliană CTech a aflat de la surse apropiate tranzacției că se ridică la jumătate de miliard de dolari. În cei 7 ani de existență, startup-ul obținuse investiții de 58 de milioane de dolari, în 4 runde de finanțare. Înainte de achiziția anunțată de Google, cel mai mare acționar al Siemplify era fondul de investiții israelian G20 Ventures.

Achiziția făcută acum de Google face parte dintr-un plan mai mare al companiei americane, în care intenționează să investească 10 miliarde de dolari în tehnologii avansate de cybersecurity. Gigantul tech a lansat acest plan în august 2021, în urma unei discuții cu președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă.

Parallax

Vizualizari
2886
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri