Raluca Abrihan

Google anunță un fond de 25 milioane de dolari pentru a sprijini femeile să-și dezvolte carierele

Thumbnail

Google a anunțat luni că alocă un buget de 25 milioane de dolari pentru programul Impact Challenge, prin care va oferi finanțare și expertiză ONG-urilo din întreaga lume care vin în sprijinul femeilor și fetelor și le ajută în dezvoltarea carierei lor.

"De ziua femeilor căutăm și modalități de a sprijini următoarea generație de femei care pot schimba lumea, de la antreprenoare la lideri în diverse domenii", anunță Google pe blogul său.

În 2020, numărul companiilor conduse de femei a crescut cu 163% la nivel global, comparativ cu anul precedent, potrivit datelor Google. Mai mult, compania anunță ca de acum a făcut câteva modificări astfel încât să fie mult mai ușor de identificat afacerile conduse de femei.

"Căutați pur și simplu în limba engleză 'conduse de femei' - „restaurante conduse de femei”, „magazine de îmbrăcăminte conduse de femei” și multe altele - pe motorul de căutare Google și în Google Maps pentru a vedea rapid companiile conduse de femei din zona dumneavoastră", mai transmite Google.

De asemenea, compania  anunță că oferă 6 milioane de dolari în Ad Grants către ONU Women pentru a contribui la creșterea gradului de conștientizare cu privire la impactul supradimensionat pe care COVID-19 îl are asupra femeilor și fetelor, iar o echipă de voluntari Google care lucrează alături de ei pentru a evidenția aceste probleme în peste 200 țări și teritorii.

Vezi aici mai multe despre proiectele Google dedicate femeilor.

Parallax

Vizualizari
536
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Consultant
SAPE
Daca tot conteaza "cum te simti/crezi, nu ce esti", de ce mai insistam cu femei vs barbati?
Oricine e cum se simte. Daca barbatii nu au nevoie de acel ajutor, femeile (care se pare ca ar avea) ar putea sa aleaga sa se simta barbati si gata, poof! n-ar mai avea nevoie de ajutor.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri