Raluca Abrihan

Alphabet înregistrează o creștere record a veniturilor. Cât a câștigat din Google Cloud și YouTube

Thumbnail

Alphabet, compania care deține Google, a înregistrat venituri record pentru ultimul trimestru fiscal din anul trecut de 56,8 miliarde de dolari, cu 23% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Cât din aceste venituri se datorează vânzărilor din Search, YouTube și Cloud.

Alphabet a raportat un venit total de 182, 52 miliarde de dolari la sfârșitul anului fiscal 2020, încheiat în decembrie, față de un venit de 161,8 miliarde de dolari, pentru anul 2019.

Pentru ultimul trimestru din 2020, veniturile din publicitatea YouTube au fost de 6,9 miliarde de dolari, în creștere de la 4,7 miliarde de dolari. În timp ce veniturile din motorul de căutare al Google au fost de 31,9 miliarde de dolari, în ultimul trimestru din 2020, în creștere de la 27,2 miliarde, în aceeași perioadă a anului anterior.

De asemenea, Alphabet a dezvăluit pentru prima dată rezultatele operaționale ale companiei Google Cloud, care a  înregistrat pierderi de 5,61 miliarde de dolari anul trecut și un venit de 13 miliarde de dolari. Totuși pierderile pentru compania de Cloud sunt în scădere față de pierderile înregistrate în 2019, de 4,6 miliarde de dolari.

Activitatea de publicitate Google, inclusiv YouTube, a reprezentat 81% din încasările Alphabet pentru al patrulea trimestru din anul trecut.

Profitul trimestrial al Alphabet a crescut cu 43%, până la 15,2 miliarde de dolari, ceea ce a dus la o creștere a prețului acțiunilor de 22,3 dolari per acțiune.

Thumbnail

sursa: Google

Parallax

Vizualizari
751
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri