Raluca Abrihan

VIDEO Google Maps va folosi realitatea augmentată

Thumbnail

Google a prezentat o viitoare facilitate a aplicaţiei Maps care va ajuta utilizatorii în navigarea pedestră folosind realitatea augmentată. Iată cum funcţionează.

O parte importantă a promisiunilor şi prezentărilor făcute de Google în prima zi a conferinţei dedicate dezvoltatorilor Google I/O au reprezentat-o  tehnologii precum realitatea virtuală şi augmentată ori inteligenţa artificială, notează News.ro

Reprezentanţii Google au prezent diverse modalităţi în care tehnologiile de ultimă oră pot îmbunătăţi funcţiile şi aplicaţiile actuale, iar una dintre cele mai interesante utilizări vine din combinarea hărţilor din Google Maps cu realitatea augmentată.

Implicarea realităţii augmentate într-o aplicaţie precum Google Maps are sens în acest moment în ceea ce priveşte navigarea pedestră. În cazul navigării auto această va deveni relevantă în momentul în care tot mai multe maşini vor afişa informaţii direct pe parbriz.

Realitatea augmentată în Google Maps, ca şi în alte cazuri, implică folosirea camerei foto şi este o comunicare în două sensuri. Utilizatorul, prin îndreptarea camerei foto într-o anumită direcţie, transmite serverelor companiei locaţia exactă, ajutând astfel localizarea precisă.

Google Maps, la rândul său, va afişa în mediul real filmat cu camera telefonului indicatoare virtuale suprapuse planului real care îi arată utilizatorului exact direcţia pe care trebuie să o urmeze.

Practic, în locul unor hărţi şi săgeţi 2D, aplicaţia foloseşte imaginile în timp real furnizate de camera foto pentru a muta ghidarea pedestră în mediul real.

Facilitatea se află încă la începutul perioadei de testare, iar cei de la Google nu au vorbit şi despre o eventuală dată de lansare.

 

Parallax

Vizualizari
2587
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri