Raluca Abrihan

Alphabet (Google) investeşte 10 miliarde dolari în India

Thumbnail

Alphabet, compania mamă a Google, a anunţat că va investi aproximativ zece miliarde de dolari în următorii cinci - şapte ani, prin investiţii de capital şi parteneriate, acesta fiind cel mai mare angajament faţă de o principală piaţă în creştere, scrie Reuters.

India este una din cele mai mari pieţe globale de servicii de internet.

Investiţiile vor fi realizate printr-un aşa numit fond de digitalizare, ceea ce indică concentrarea pe domeniile cu creştere rapidă din India, cum ar fi platformele de soft şi aplicaţii.

"Vom face asta printr-un mix de investiţii de capital, parteneriate, investiţii operaţionale şi în infrastructură. Investiţia reprezintă o reflectare a încrederii noastre în viitorul Indiei şi al economiei sale digitale', a afirmat Sundar Pichai, directorul general al Alphabet. Pichai, născut în India, s-a alăturat Google în 2004, şi s-a ocupat de browserul Chrome.

Google a mai făcut câteva investiţii în startup-uri din India, precum cea în aplicaţia de livrare Dunzo.

Pe lângă investiţiile realizate prin fondul de digitalizare, Google se va concentra pe domenii cum ar fi inteligenţa artificială şi educaţia în India, a declarat Pichai într-un interviu pentru Reuters.

Pichai, născut în India, s-a alăturat Google în 2004, şi s-a ocupat de browserul Chrome.

Parallax

Vizualizari
423
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri