Adi Iacob

Google investește câteva miliarde de euro în Europa: Noi centre de date, energie eoliană și solară

Thumbnail

Google a anunțat că intenționează să investească 3 miliarde de euro, în următorii doi ani, pentru a extinde centrele de date din Europa, potrivit CEO-ului companei, Sundar Pichai. De asemenea, șeful companiei a anunțat că Google va realiza 10 proiecte de energie regenerabilă în Europa, care vor duce la investiții de peste 1 miliard de euro în infrastructură.

Șeful Google spune că investițiile companiei generează activitate economică pentru regiune și sprijină peste 13.000 de locuri de muncă cu normă întreagă în Uniunea Europeană, în fiecare an, potrivit unui studiu publicat de Copenhaga Economics.

De asemenea, tot în această săptămână, compania făcut un alt pas important în angajamentul său pentru sustenabilitate la nivel global, prin realizarea celei mai mari achiziții corporative de energie regenerabilă din istorie, potrivit unei postări a șefului Google pe blogul companiei. Această achiziție este formată dintr-un pachet de 1.600 de megavati (MW) și include 18 noi oferte de energie regenerabilă. 

Odată ce toate aceste proiecte vor deveni realitate, portofoliul de acorduri al companiei cu privire la producția de energie electrică fără carbon va produce mai multă energie electrică decât consumă metropole precum Washington D.C. sau țări întregi precum Lituania sau Uruguay, în fiecare an.

Acum, Sundar Pichai anunță că aproape jumătate din energia electrică regenerabilă va fi produsă în Europa, prin lansarea a 10 proiecte. Aceste acorduri vor stimula construcția de proiecte de infrasctructură energetică în valoare de peste 1 miliard de euro în UE: de la un nou proiect cu turbine eoliene în Belgia, la cinci proiecte de energie solară în Danemarca și două proiecte de energie eoliană în Suedia. 
 

Parallax

Vizualizari
625
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri