Claudiu Zamfir

Google face un upgrade puternic la Gmail

Thumbnail

Google a anunțat, miercuri, actualizări majore la serviciul său de poștă electronică Gmail pentru firmele plătitoare, upgrade-ul de securitate urmând să se extindă și la utilizatorii individuali în următoarele săptămâni.
 
Gigantul tech american spune că peste 4 milioane de firme plătitoare care folosesc serviciul său integrat G Suite vor beneficia de securitate sporită. Aceasta include un nou Gmail, cu un aspect schimbat, caracteristici avansate de securitate, noi aplicații ale inteligenței artificiale Google și mai multe integrări cu alte aplicații G Suite.

De asemenea, antreprenorii vor putea folosi aplicația de gestionare a activităților Task.

Luna trecută, Google a introdus noi protecții împotriva phishingului, pentru a preveni inclusiv situațiile în care un infractor cibernetic pretinde că este un executiv dintr-o companie pentru a pune mîna pe date sensibile din firmă.

„Cu aceste noi protecții, Gmail a ajutat la blocarea a 99,9% din încercările de fraudă BEC (Business Email Compromise), prin avertizarea utilizatorilor sau prin mutarea automată a mesajelor în spam” - spune Google.

Miercuri, Google a introdus o nouă abordare a protecției informațiilor: modul confidențial Gmail.

În modul confidențial, clienții vor putea să-și protejeze conținutul delicat din e-mailurile lor prin stabilirea de date de expirare sau prin revocarea mesajelor trimise anterior. Deoarece clienții pot solicita autentificarea suplimentară prin mesaj text pentru a vizualiza un e-mail, este posibilă și protejarea datelor chiar dacă contul de e-mail al unui destinatar a fost deturnat în timp ce mesajul este activ.

Totodată, funcțiile de gestionare a drepturilor de administrare a informațiilor (IRM) încorporate permit clienților să elimine opțiunea de redirecționare, copiere, descărcare sau imprimare a mesajelor. Google spune că astfel se reduce riscul ca informațiile confidențiale să fie transmise accidental la persoane greșite.

Modul confidențial va începe să se extindă și la utilizatorii Gmail individuali și la un număr limitat de clienți G Suite în următoarele săptămâni (urmărirea mai largă).

O altă modificare este la designul avertismentelor de securitate din Gmail. Google spune că acestea sunt astfeș mai ușor de înțeles și mai clare.

Mai multe despre Google Gmail Upgrade 2018, AICI.

Parallax

Vizualizari
5643
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri