Raluca Abrihan

Acţiunile Facebook, Alphabet, Amazon şi Netflix au atins niveluri record. Apple face excepţie

Thumbnail

Patru din cele cinci acţiuni cunoscute sub numele FAANG, respectiv Facebook, Alphabet, Amazon and Netflix, au atins miercuri niveluri istorice, numai Apple lipsind pentru a fi un scor perfect, relatează Reuters, citat de News.ro.

Cele cinci acţiuni au făcut ca indicele Nasdaq Composite să atingă un nivel record şi au ajutat ca evoluţia indicelui S&P 500 să elimine temerile legate de tarifele comerciale punitive impuse reciproc de Statele Unite şi China.

Îngrijorările referitoare la riscurile unui război comercial au limitat creşterea S&P 500 la aproximativ 3,5% în acest an, dar grupul companiilor FAANG, ale căror afaceri sunt în mare parte imune la comerţ şi tarife, au crescut de 10 ori în această perioadă.

”Vedem un mare semn de întrebare legat de comerţul global...şi ori de câte ori piaţa are probleme, este important să căutăm leaderpship-ul şi să izolăm ceea ce este puternic. În prezent acţiunile FAANG sunt în frunte şi evoluează foarte bine”, a declarat Adam Sarhan, director general la 50 Park Investments în New York.

Indicele celor cinci acţiuni FAANG a atins la rândul său un nivel record, miercuri.

Acţiunile Facebook au crescut cu până la 3,1%, la un nivel record de 203,55 dolari pe unitate, depăşind pentru prima oară nivelul de 200 de dolari.

Titlurile Alphabet, compania mamă a Google, au urcat cu 1,9%, la 1.201,49 dolari pe unitate, depăşind recordul anterior, de 1.198 dolari pe unitate, atins pe 29 ianuarie.

Amazon.com a înregistrat un avans de 1,6% al acţiunilor, la 1.762,93 dolari pe unitate, atingând un maxim record pentru a treia şedinţă de tranzacţionare consecutiv.

Titlurile Netflix au crescut cu 3,5%, la 419,17 dolari pe unitate, la o zi după ce au depăşit pentru prima oară pragul de 400 de dolari.

Acţiunile Apple au atins un  maxim al şedinţei de 187,7 dolari pe unitate, dar sunt cu 3,7% sub recordul de 194,2 dolari pe unitate atins pe 7 iunie.

Şi în interiorul grupului FAANG există câştigători clari.

Acţiunile Netflix au crescut cu circa 120% în 2018, de peste două ori mai mult faţă de creşterea de 50% a titlurilor Amazon.com, care este a doua ca mărime.

La mare distanţă, pe locul al treilea, se află acţiunile Facebook, cu un avans de aproximativ 14%, după ce au recuperat pierderile provocate de  scandalul Cambridge Analytica. Imediat urmează Alphabet, cu o creştere a acţiunilor de 11,5%.

Titlurile Apple au urcat în acest an cu numai 7%, din cauza temerilor persistente legate de încetinirea cererii pentru noile iPhone-uri.

Fără îndoială, grupul acţiunilor FAANG a fost în luna mai cel mai solicitat de către investitori, pentru a cincea lună consecutiv.

Parallax

Vizualizari
853
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri