Adi Iacob

Google, Facebook, Microsoft și Twitter colaborează pentru a permite utilizatorilor să își mute datele de pe o platformă pe alta

Thumbnail

Google, Facebook, Microsoft și Twitter au anunțat o nouă inițiativă de standardizare denumită Data Transfer Project, concepută ca o nouă modalitate de a muta datele între platforme. Într-o postare pe blogul companiei, Google descrie proiectul ca o funcție care permite utilizatorilor să "transfere date direct de la un serviciu la altul, fără a fi nevoie să le descarce și să le încarce din nou”.

Codul existent pentru proiect este open-source și poate fi găsit pe GitHub, împreună cu un document care descrie domeniul său de aplicare. O mare parte din codul de bază constă în "adaptoare", care pot face de exemplu datele de pe Instagram funcționale pentru Flickr și invers, scrie The Verge

Pe lângă asta, dezvoltatorii au construit un sistem de criptare a datelor în tranzit, care emite chei confidențiale pentru fiecare tranzacție. În mod special, sistemul se concentrează mai degrabă pe transferuri unice decât pe interoperabilitatea continuă.

"Viitorul portabilității va trebui să fie mai incluziv, flexibil și deschis", se arată în documentul care descrie proiectul, publicat astăzi. "Speranța noastră pentru acest proiect este că va permite o conexiune între oricare două interfețe de produs orientate spre public pentru importul și exportul de date în mod direct”.

Cea mai mare parte a codului a fost făcută de inginerii Google și Microsoft. Potrivit lui Greg Fair, manager de produs pentru Google Takeout, ideea a apărut dintr-o frustrare în legătură cu opțiunile disponibile pentru gestionarea datelor după ce au fost descărcate. Fără o modalitate clară de a importa aceleași date în alt serviciu, instrumentele precum Takeout au rezolvat doar jumătate din problemă.

"Când oamenii au date, doresc să fie capabili să le transfere de la un produs la altul și nu pot. Este o problemă pe care nu o putem rezolva singuri”, explică Greg Fair.

Cele mai multe platforme oferă deja diferite instrumente de descărcare de date, dar acestea rareori se conectează cu alte servicii. Noua legislație GDPR din Europa necesită instrumentele necesare pentru a furniza toate datele disponibile despre un anumit utilizator. Împreună cu e-mailurile sau fotografiile, există și alte tipuri de date, cum ar fi istoricul locațiilor și profilurile de recunoaștere facială despre care mulți utilizatori nu își dau seama că sunt colectate.

Parallax

Vizualizari
229
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri