Adi Iacob

Google ar urma să deschidă magazine fizice

Thumbnail

Se pare că Google încheie un contract de închiriere pentru a deschide primul său magazin oficial fizic, unde probabil va vinde telefoanele Pixel, laptopurile Pixelbook, smartwatch-ul ce urmează să-l lanseze și multe altele.

Este posibil ca Google să vândă și dispozitivele altor producători care folosesc sistemul de operare Android, Wear OS și Chrome OS, scrie Digital Trends.

Potrivit publicației Chicago Tribune, magazinul va avea două etaje, de 14.000 metri pătrați, în cartierul Chicago Fulton Market — chiar lângă sediul central al Google (potrivit CNET).

Nu ar fi deloc surprinzător să vedem un magazin cu produse Google. Magazinele Apple sunt iconice, iar Microsoft, Samsung, Huawei și alte companii au, de asemenea, propriile lor magazine. Acum că Google a făcut un pas important în domeniul hardware de câțiva ani, este logic că ar dori să înceapă să vândă aceste dispozitive în locațiile de vânzare cu amănuntul.

Aceasta nu ar fi prima încercare a Google de a deschide un magazin fizic. Așa cum a subliniat Ars Technica, Google a anulat planurile pentru deschiderea unui magazin fizic de două ori în trecut. 

Prima dată, Google a încercat deschiderea unui (Google Barge) spațiu în San Francisco, cu scopul de a crea un showroom interactiv, unde compania să își prezinte produsele. Apoi, Google a închiriat un spațiu de retail de 5.000 de metri pătrați în New York în 2015, iar după ce a cheltuit 6 milioane de dolari pentru renovarea magazinului, a renunțat la idee și a subînchiriat spațiul.

Google are un drum lung de parcurs dacă dorește ca magazinele sale să ajungă la fel de populare ca și ale concurenților săi — dar cel puțin acum fanii Google ar putea avea un loc în care să încerce produsele hardware ale Google, alături de angajați specializați în asta.

Parallax

Vizualizari
1043
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri