Claudiu Zamfir

Google vrea să cumpere firma IT a unor tineri din Israel

Thumbnail

Gigantul american Google vrea să cumpere o mică firmă IT înființată de 3 tineri din Israel, pentru a-și dezvolta afacerea cu tehnologie cloud.

Google Cloud și-a anunțat marți, intenția de a achiziționa firma israeliană Alooma, un lider în servicii de migrare a datelor, care are birouri la Tel Aviv și la San Francisco.

Alooma ajută firmele să eficientizeze migrarea bazelor de date în cloud cu un instrument inovator de „conducte” de date, care le permite companiilor să își mute datele din mai multe surse într-o singură bază.

Alooma a fost înființată în anul 2013 de trei tineri programatori din Israel: Yair Weinberger, Yoni Broyde și Rami Amar. Până în prezent, startupul a strâns investiții de 15 milioane de dolari, principalii finanțatori fiind fondurile de investiții de capital de risc Lightspeed Venture Partners și Sequoia Capital.

Astfel, Google vrea să-și consolideze prezența în comunitatea tech din Israel, după ce, în 2018, a cumpărat startupul Velostrata, axat pe migrare de date în cloud. Velostrata a fost înființat în 2014, la Netania și, înainte să fie cumpărat de Google, reușise să strângă investiții de 31 de milioane de dolari, printre investitori numărându-se și Intel. 

Parallax

Vizualizari
2115
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri