Claudiu Zamfir

Parteneriat Google Cloud - Vodafone pentru servicii de date

Thumbnail

Operatorul britanic de telecomunicaţii mobile Vodafone şi Google Cloud, divizie a grupului Alphabet, au format un parteneriat strategic pentru dezvoltarea comună a unor servicii de date, transmite Reuters, citată de News.ro.

Aproximativ 1.000 de angajaţi din Marea Britanie, Spania şi Statele Unite vor fi solicitaţi de ambele companii să creeze „Nucleus”, un nou portal de stocare şi analiză bazat pe cloud, care va găzdui datele Vodafone.

Nucleus va fi capabil să proceseze aproximativ 50 de terabiţi de date pe zi în cloud, a anunţat Vodafone într-un comunicat.

„Ambele companii vor promova utilizarea unor analize de date fiabile şi sigure, informaţii şi cunoştinţe pentru a sprijini introducerea de noi produse şi servicii digitale pentru clienţii Vodafone simultan în întreaga lume”, adaugă declaraţia.

Ca parte a acordului de şase ani, ambele companii vor dezvolta, de asemenea, un sistem numit „Dynamo”, care poate extrage şi transporta date în diferite ţări în care îşi desfăşoară activitatea compania de telecomunicaţii din Marea Britanie.

Potrivit Financial Times, cele două companii vor să vândă şi servicii de consultanţă altor companii multinaţionale care doresc să mute cantităţi uriaşe de date în cloud, în viitor.

Parallax

Vizualizari
558
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri