Redacția StartupCafe.ro

Google lansează o aplicaţie de tablete pentru filme, jocuri şi cărţi

Thumbnail

Tabletele cu Android vor avea în curând o aplicaţie care va aduce sub aceeaşi umbrelă toate formele principale de conţinut de entertainment, cu excepţia muzicii - relatează News.ro.

Google a anunţat “Entertainment Space”, o aplicaţie dedicată tabletelor cu Android, care se doreşte a fi un fel de hub central pentru zona de divertisment. Din această aplicaţie vor putea fi accesate filme şi seriale, jocuri şi cărţi.

Odată ce va fi disponibilă pe tabletele cu sistemul de operare Android, aplicația “Entertainment Space” va putea fi accesată cu un swipe spre dreapta de pe ecranul principal.

Aplicaţia arată şi funcţionează la fel ca Google TV, sistemul de operare folosit de Google pe cea mai recentă versiune de Chromecast.

În “Entertainment Space” pot fi găsite aplicaţiile de divertisment şi poate fi accesat direct conţinutul acestora. De exemplu, un serial vizionat pe YouTube va fi afişat în ecranul principal al aplicaţiei pentru a fi reluat cu uşurinţă.

Ca şi Chromecast, noua aplicaţie este, din punctul de vedere al Google, un instrument prin care compania americană poate vedea care sunt preferinţele miliardelor sale de utilizatori în materie de divertisment.

Există însă şi cel puţin două scăpări majore. Prima este ignorarea muzicii. A doua vine din faptul că nu toate platformele au fost convinse să intre-n horă. Spre exemplu, conţinutul Netflix nu va putea fi accesat direct din ecranul principal al “Entertainment Space”, ci doar din aplicaţia serviciului.

Decizia Netflix de a nu colabora în acest sens cu Google este una logică. Netflix nu are de ce să ofere Google acces la datele utilizatorilor săi, ci are tot interesul să le păstreze şi să le folosească pentru dezvoltarea produsului şi crearea conţinutului.

Parallax

Vizualizari
1124
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 033
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri