Claudiu Zamfir

Glovo: Disponibilizările de la fosta foodpanda România respectă Codul Muncii

Thumbnail

Unicornul spaniol Glovo a confirmat, vineri, pentru StartupCafe.ro, că a decis disponibilizarea unui număr de 89 de angajați de la fosta foodpanda România, după ce a preluat acest serviciu de livrări, precizând și câte salarii compensatorii le-a oferit acestor lucrători.

Glovo, care a preluat anul trecut serviciul de livrări foodpanda România, a disponbilizat aproape 40% dintre angajații acestuia.

Într-un set de răspunsuri transmise la solicitarea StartupCafe.ro, Glovo a explicat că oamenii au primit, la plecare, câte 2 salarii compensatorii.

StartupCafe.ro: Confirmati aceste cifre?

Glovo: În total, au fost preluați 236 de angajați, reprezentând personalul Foodpanda și Pandamart (entitatea care a operat MFCs). Au fost oferite posturi noi pentru 147 de angajați, 9 posturi au fost eliminate, iar restul de 80 au fost pozițiile de Call Center.

Departamentul afectat a fost Call Center-ul. 80 de angajați au părăsit compania de comun acord și au primit pachete compensatorii. Doar 9 posturi cu normă întreagă au fost eliminate în timpul procesului, 6 din cauza schimbărilor structurale și 3 din cauza suprapunerii responsabilităților. Aceasta a fost o decizie strategică luată în conformitate cu strategia globală Glovo, de a externaliza acest departament datorită costurilor și scalabilității pe termen lung.

StartupCafe.ro: Cum motivati aceste disponibilizari?

Glovo: Organigrama locală a fost evaluată cu atenție și, în final, a fost luată o decizie strategică pentru a alinia departamentul de Call Center cu abordarea noastră globală. Deciziile care afectează oamenii nu au fost luate cu ușurință.

StartupCafe.ro: Există un pachet/pachete de protecție/măsuri compensatorii pentru personalul disponibilizat?

Glovo: Toate plecările au fost efectuate cu respectarea legislației muncii aplicabile la nivel local. Tuturor angajaților disponibilizați li s-a oferit un salariu de două luni.

StartupCafe.ro:  Aveti in plan si alte masuri de restructurare, in Romania? Ce cuprind?

Glovo: Nu putem oferi această informație.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
4490
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri