Denisa Crăciun

GDPR: Irlanda a amendat Facebook cu 265 milioane EUR

Thumbnail

Meta, compania-mamă a Facebook, a primit o amendă de 265 milioane de EUR pentru încălcarea Regulamentului general privind protecția datelor.

Amenda impusă de Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC) vine după o scurgere de date descoperită în 2021, când datele personale a 530 de milioane de utilizatori Facebook, inclusiv adrese de e-mail și numere de telefon, au fost expuse online, potrivit TechCrunch.

Pe atunci, rețeaua socială a încercată să minimizeze situația susținând că datele respective erau „vechi” și că a remediat problema.

În total, Meta a primit amenzi în valoare de peste 865 milioane euro de la DPC, pe care autoritatea i le-a impus încă de anul trecut, potrivit The New York Times

Spre exemplu, în octombrie 2021 autoritatea irlandeză a amendat Meta, fostă Facebook, cu 225 milioane de EUR  pentru încălcarea GDPR pe WhatsApp

Totodată, în septembrie 2022 Meta a primit o amendă de 405 milioane de EUR în urma unei anchete referitoare la gestionarea datelor despre copii pe Instagram.

Parallax

Vizualizari
1171
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri