Claudiu Zamfir

Fuziune în IT-ul românesc: 2,4 milioane EUR, venituri estimate la noua companie software pentru HoReCa, în 2022

Thumbnail

Două firme IT românești, care realizează soluții software pentru HoReCa, fuzionează, compania rezultată urmând să încheie anul 2022 cu venituri de 12 milioane de lei (2,4 milioane de euro), potrivit propriilor estimări.

Expressoft Technology și T&C NET sunt firmele care își unesc forțele, după ce mai înainte prima societate cumpărase un pachet minoritar în cea de-a doua, împreună cu un nou investitor.

Noua companie rezultată în urma fuziunii, cu capital integral românesc, estimează o cifră de afaceri de peste 12 milioane de lei pentru anul 2022.  Cu o echipă de aproximativ 40 de persoane și o experiență medie de 16 ani în dezvoltarea, vânzarea și mentenanța de soluții software dedicate ospitalității, noua companie Expressoft Technology își propune să accelereze planurile de dezvoltare locală și regională.

În peste două decenii pe piață, Expressoft Technology a implementat peste 15.000 licențe software, atât în România cât și în Dubai.

De partea cealaltă, T&C NET are peste 30 de ani pe piață și mai mult de 400 de clienți - hoteluri și restaurante.

„Fuziunea celor două companii vine în mod natural, după un parteneriat strategic de peste 18 ani, și s-a materializat pe fondul unei viziuni comune și anume aceea de a face ospitalitatea ușoară, prin intermediul tehnologiei. Noua entitate va continua să investească în dezvoltarea de tehnologie și servicii de calitate superioară pentru industria ospitalității, având planuri și obiective de business foarte ambițioase”, a declarat Gabriel Iovu, managing partner Expressoft Technology, într-un comunicat transmis marți StartupCafe.ro.

În anul 2021, prin intermediul ecosistemelor software Expressoft și T&C NET, au fost procesate peste 15 milioane de tranzacții cu o valoare totală de peste 2,5 miliarde de lei  (500 de milioane euro), în peste 1.000 de locații, hoteluri, restaurante, magazine, cafenele, cofetării, parcuri de distracții, saloane de înfrumusețare și centre spa.

În urma fuziunii celor două companii, Expressoft Technology estimează o cifră de afaceri de peste 15 milioane de lei (circa 3 milioane de euro) pentru anul 2023 și o creștere a numărului de clienți cu peste 20%.

“Expressoft Technology, noua companie rezultată în urma fuziunii, va oferi partenerilor o suită completă de produse IT și servicii integrate pentru domeniul HoReCa. Din punct de vedere operațional cele două companii sunt pregătite să treacă la pasul următor, și anume cel al implementării fuziunii, pe care îl dorim finalizat în cel mai scurt timp pentru a ne putea concentra toate eforturile în direcția dezvoltării Expressoft Technology nu doar la nivel național, ci și pe alte piețe europene” a spus, la rîndul lui, Corneliu Cătălin, business development manager T&C NET.

Parallax

Vizualizari
808
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri