Denisa Crăciun

Frigotehnica, preluată de gigantul francez Vinci Energies

Thumbnail

Unul dintre jucătorii pe piața soluțiilor de frig, Frigotehnica, urmează să fie cumpărată de grupul Vinci Energies, care face parte din Vinci, lider mondial în concesiuni, construcții și energie, potrivit unui comunicat Roca Investments. 

Tranzacția urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței și este esențială pentru Vinci Energies, fiind un pas strategic pentru dezvoltarea în România și în Europa Centrală și de Est.

Intrarea Frigotehnica, liderul național în industria frigului, în grupul Vinci Energies a fost anunțată de Roca Investments, parte a Impetum Group.

Rudi Vizental, CEO Roca Investments spune că tranzacția „reprezintă o validare concretă din partea pieţei pentru Roca”, dar și „confirmarea îndeplinirii misiunii noastre de a duce companiile în care investim la următorul nivel”.

Acesta a adăugat că au existat mulți potențiali cumpărători, însă compania a optat pentru Vinci Energies întrucât a ținut cont de obiectivele Frigotehnica și s-a bazat pe „criteriul de a asigura evoluţia companiei pentru îndeplinirea misiunii” firmei românești. 

La rândul său, Eric Devigne, director general VINCI Energies Europa Centrală și de Est spune că „odată cu achiziția Frigotehnica, extindem portofoliul activităților noastre în România și suntem încântați să primim în grupul nostru un jucător regional important cu experiență vastă în soluțiile de frig”.

Investiția ROCA în Frigotehnica în urmă cu trei ani însemnat startul unei perioade de restructurare financiară și eficientizare pe toate palierele de business. Astfel, dacă în 2018 Frigotehnica avea o cifră e afaceri de 18 milioane de euro, în prezent a ajuns la 32 de milioane și are perspective în creștere. 

Compania românească Frigotehnica a fost înființată în 1949 și este producătoare și distribuitoare de echipamente frigorifice. În anii ’90 a fost privatizată, dar s-a relansat recent ca lider în piața soluțiilor de refrigerare după intrarea ROCA în acționariat. 
 

Parallax

Vizualizari
1303
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri