Raluca Abrihan

Firma de ridesharing FREE NOW, care a cumpărat aplicaţia românească Clever Taxi, intră în Franţa după achiziţia aplicaţiei franceze Kapten

Thumbnail

Compania de servicii de mobilitate FREE NOW, care a cumpărat firma românească Clever Taxi,  intră pe piaţa din Franţa prin integrarea serviciilor Kapten, aplicația franceză de ride-hailing achiziționată în 2017. Utilizatorii FREE NOW din Europa vor putea astfel să folosească serviciul şi în Paris, Nisa și Lyon, pe lângă celelalte 100 de orașe europene, folosind conturile lor existente din aplicație.

Integrarea Kapten duce la schimbări în echipa de management a grupului FREE NOW. Kapten și FREE NOW Services sunt absorbite de către FREE NOW Group, astfel că Eckart Diepenhorst, care a condus FREE NOW Service în Europa, va prelua rolurile de Chief People și Communications Officer la nivelul întregului business FREE NOW. Sébastien Oebel, fostul CEO Kapten, va prelua rolul de COO și va conduce operațiunile de ride hailing ale grupului în toată Europa. „Ride hailing-ul este un domeniu cu foarte mult potențial. Sunt nerăbdător să pot continua să dezvolt succesul Kapten în Franța și viziunea FREE NOW de a aduce mobilitatea la îndemâna tuturor”, a spus Sébastien Oebel. Marc Berg va continua să conducă afacerea din poziția de CEO.

Aplicația FREE NOW devine operațională în Franța

Prin fuziunea dintre cele două companii, aplicația FREE NOW devine pentru prima dată disponibilă în Franța. „Integrarea Kapten marchează atingerea unui nou obiectiv pentru noi, Franța fiind una dintre cele mai importante piețe strategice din Europa în segmentul de ride hailing”, a declarat Marc Berg. „Utilizatorii FREE NOW vor avea de acum acces la peste 30.000 de șoferi în Franța și datele noastre arată că așteaptă de mult acest moment: numai în 2019, aplicația noastră a fost deschisă și s-a încercat utilizarea serviciului FREE NOW în Franța de peste 3,5 milioane de ori. De astăzi, acest lucru este posibil”, a mai spus Berg.

În timp ce serviciile de tip PHV (private hire vehicle) vor fi disponibile pentru toți utilizatorii din Franța, utilizatorii din Paris vor putea, de asemenea, să închirieze biciclete electrice prin intermediul aplicației FREE NOW. Parteneriatul cu BOND Bikes va fi extins la alte orașe în cursul acestui an, a mai anunţat compania.

Parteneriatul cu BOND Bikes va fi extins și în alte orașe în lunile următoare. Antoine Lieutaud, fost Country Manager al Kapten și în prezent Director General al FREE NOW France este încrezător că integrarea în aplicația FREE NOW va oferi avantaje utilizatorilor săi. „Misiunea noastră este să permitem oricui să acceseze cel mai eficient serviciu de mobilitate pentru a se deplasa în orașe din Franța și din toată Europa. De asemenea, ne-am angajat să sprijinim tranziția către un mod de viață mai sustenabil, oferind o gamă largă de servicii de mobilitate prietenoase cu mediul.”

FREE NOW își va extinde în curând flota de mașini electrice și în alte orașe franceze. În Paris, compania va lansa în această toamnă, în parteneriat cu RATP (serviciul de transport public din Paris), stații de încărcare dedicate exclusiv șoferilor parteneri FREE NOW, pentru a-i încuraja să facă trecerea la mașini electrice. Obiectivul este dublarea flotei și atingerea unui număr de peste 1.200 de mașini electrice în Franța până la sfârșitul anului 2020.

Parallax

Vizualizari
1416
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri