Claudiu Zamfir

Nouă taxă pe afacerile de pe internet, din 2019, în Franța

Thumbnail

Franța va intrduce, din anul 2019, o taxă națională asupra marilor companii din domeniul digital, ca Google, Facebook, Amazon sau Apple, a anunțat un ministru de la Paris.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a spus că Franța va introduce pe cont propriu noua taxă, dacă discuţiile care se poartă în prezent la nivel european pentru o mai mare  taxare a giganţilor Internetului nu vor ajunge la un rezultat, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Propunerea dezbătută în prezent a fost prezentată în luna martie de Comisia Europeană şi vizează în principal giganţii americani ai Internetului: Google, Apple, Facebook şi Amazon. Propunerea vizează introducerea rapidă a unei taxe de 3% pe veniturile generate de aceste companii din anumite activităţi (publicitate sau revânzarea datelor personale), până când va fi negociată o soluţie la scară mondială în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

"Am obţinut ieri un acord cu vice-cancelarul german cu privire la acest subiect şi mi-am dat răgaz până în luna martie pentru a ajunge la un acord la nivel european cu privire la giganţii din domeniul digital", a declarat Bruno Le Maire pentru postul de televiziune France 2. În cazul în care negocierile vor eşua "o vom face la nivel naţional, începând din 2019. Îi vom taxa pe giganţii digitali dacă statele europene nu îşi asumă responsabilitatea", a adăugat Le Maire.

Reamintim că guvernul francez a anunțat și suprataxarea combustibililor, însă a dat înapoi în urma protestelor dure de la Paris și din alte orașe, oamenii fiind nemulțumiți de scumpirea carburanților.

Parallax

Vizualizari
1344
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri