Claudiu Zamfir

Epic Games (Fortnite, Unreal) a ajuns la o valoare de 17 miliarde de dolari

Thumbnail

Epic Games, studioul care a creat jocul Fortnite, a ajuns să valoreze 17,3 miliarde de dolari, în urma unei runde de finanțare de 1,78 miliarde de dolari, obținute joi, potrivit Variety.

Runda de investiții cuprinde și o finanțare de 250 de milioane de dolari acordată de Sony, în luna iulie, prin care compania japoneză a obținut 1,4% din Epic Games.

La runda de investiții de 1,78 miliarde de dolari au mai participat  Lightspeed Venture Partners, Ontario Teachers’ Pension Plan Board (fond de pensii canadian), Baillie Gifford, Fidelity, David Tepper, fondurile de investiții KKR și Smash Ventures, care au mai finanțat Epic în trecut, precum și alți investitori, potrivit CrunchBase.

Studioul de gaming rămâne și acum sub controlul fondatorului și CEO-ului său,  Tim Sweeney, mai scrie Variety.

Printre investitorii mai vechi ai Epic Games se numără și conglomeratul chinez de tehnologie Tencent care a preluat, în anul 2012, un pachet minoritar de acțiuni la studioul care a creat jocuri-fenomen ca Fortnite, Unreal Tournament sau Gears of War.

De-a lungul timpului și românii de la Amber Studios s-au numărat printre cei care au colaborat cu Epic Games.

Studioul american Epic Games a fost fondat în anul 1991, de  Tim Sweeney, care avea atunci 21 de ani. Firma s-a numit la început Potomac Computer Systems și a funcționat în locuința părinților fondatorului, în localitatea Potomac, statul american Maryland.

Parallax

Vizualizari
1280
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri