Adi Iacob

Ford intră în afaceri cu trotinete electrice de închiriat: Producătorul de mașini a cumpărat un start-up european

Thumbnail

Producătorul american de automobile Ford a cumpără un start-up de trotinete electrice în regim de sharing din Europa. Potrivit unei surse apropiate companiei, "valoarea totală a tranzacției a fost de aproape 100 milioane de dolari", însă presa internațională scrie că prețul plătit de Ford a fost de aproximativ 40 de milioane de dolari.

Spre deosebire de startup-urile din acest domeniu, precum Bird și Lime, care functionează în zeci de orașe si s-au extins la nivel internațional, serviciile Spin sunt disponibile in 13 orașe și campusuri studențești din Statele Unite (printre care și Florida, Washington DC, Charlotte NC, Durham NC, Lexington Ky, Denver, Colo, Detroit, Michigan și Long Beach, California), scrie TechCrunch

Pentru a folosi trotinetele electrice ale Spin, utilizatorii plătesc 1 dolar pentru închiriere și 15 cenți pe minut pentru a se deplasa.

"Numărul opțiunilor de mobilitate disponibile pentru oameni a crescut dramatic în ultimii ani (...) În unele situații, oamenii folosesc mai multe forme de transport în timpul unei singure călătorii", a afirmat Sunny Madra, vice-președinte al departamentului de inovație al Ford - Ford X, citat de Washington Post.

"Vom continua să funcționăm ca o afacere autonomă în cadrul Ford Smart Mobility, pregătită să se extindă agresiv", au afirmat fondatorii Spin într-o postare pe blogul startup-ului spaniol.

Dacă la începutul anului acest tip de servicii de închiriere de trotinete electrice erau aproape inexistente, în prezent ele sunt prezente aproape pretutindeni. Printre afacerile care au lansat astfel de servicii se numără startup-ul american evaluat la 2 miliarde de dolari - Bird, Lime - un alt "unicorn" care a format recent un parteneriat cu Uber, JUMP - un start-up deținut de Uber, Bolt - serviciu lansat de Taxify în Paris și Mytaxi, compania germană care deține aplicația românească Clever Taxi. Rămâne de văzut care va fi prima companie care va aduce acest tip de serviciu și în România.
 

Parallax

Vizualizari
1393
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri