Claudiu Zamfir

Fondatorii Google se retrag din funcțiile de management

Thumbnail

Fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, au anunțat că se retrag din funcțiile de director general (CEO), respectiv, președinte al companiei-mamă Alphabet.

CEO-ul Google, Sundar Pichai, va prelua și funcția de CEO al Alphabet.

„Deși a fost un privilegiu extraordinar să fim profund implicați în managementul de zi cu zi al companiei atât de mult timp, credem că este timpul să ne asumăm rolul de părinți mândri - oferind sfaturi și iubire, dar nu și cicăliri zilnice! Nu am fost niciodată genul de oameni care să țină de funcțiile de management atunci când credem că există o modalitate mai bună de a conduce compania. Iar Alphabet și Google nu mai au nevoie de doi CEO și un președinte”, spun Larry Page și Sergey Brin, într-un mesaj comun postat pe blogul Google, la mai bine de 20 de ani de la fondarea companiei.

Cei doi cofondatori vor rămâne „implicați activ în Google și Alphabet, ca membri ai Consiliului de Administrație, acționari și cofondatori”. ”În plus, intenționăm să continuăm să vorbim cu Sundar în mod regulat, în special pe teme de care suntem pasionați!”.

Page și Brin vor păstra controlul prin vot asupra Google și Alphabet, garantându-le fondatorilor puterea de a influența direcția Alphabet cu sau fără funcțiile lor executive, scrie site-ul CNN.

Parallax

Vizualizari
540
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri