Denisa Crăciun

Un fond de investiții lituanian cumpără 6 proiecte de parcuri solare în România

panouri-solare-parc-Romania

Un fond de investiții lituanian cu proiecte în domeniul energiei regenerabile cumpără șase proiecte de parcuri solare în România, cu o capacitate totală de 102,7 megawați (MW).

INVL Renewable Energy Fund I, înființat în iulie 2021 de INVL Asset Management, companie de gestionare a activelor din Lituania, a semnat două contracte pentru achiziția a șase proiecte de parcuri solare în România.

Cu aceste tranzacții, portofoliul proiectelor din România ale fondului se ridică la 268,7 MW, potrivit unui comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro.

Potențialul total de investiții al Fondului în România, inclusiv proiectele solare aflate în curs de dezvoltare din luna iunie a acestui an, se va ridica la peste 200 de milioane de euro.

Fondul de investiții preconizează că toate parcurile solare vor începe să producă energie electrică în 2024 și 2025.

Liudas Liutkevičius, Managing Partner al INVL Renewable Energy Fund I, declară că proiectele de parcuri solare din România, care au fost adăugate în portofoliul Fondului, se află într-un stadiu avansat de dezvoltare, condițiile de conectare la rețea fiind aprobate, iar unele dintre proiecte au deja autorizații de construcție.

Lucrările de construcție la proiectele din portofoliu ar trebui să înceapă în primul trimestru al anului 2023.

„Atractivitatea pieței românești crește rapid, investitorii străini manifestând un interes puternic pentru sectorul energiei regenerabile al țării. Portofoliul de proiecte de energie regenerabilă al fondului nostru este, de asemenea, destul de important și continuăm să căutăm în mod activ noi proiecte pe piață. Proiectele de parcuri solare ale Fondului în România se apropie de începerea construcției și deschid mai multe oportunități de cooperare în domeniul construcției și al furnizării de echipamente, oferind în același timp șansa ca potențialii investitori să își pună banii la lucru în proiecte care au un impact pozitiv asupra mediului și obțin randamente atractive”, a declarat dl Liutkevičius.

Fondul caută acum investitori pentru achiziționarea de unități de fond până la începutul lunii noiembrie.

Fondul de investiții a strâns deja 34,6 milioane de euro de la investitori și spune că strategia sa este de a canaliza fonduri în proiecte de energie regenerabilă (parcuri eoliene și solare terestre la scară utilitară) pe teritoriul țărilor membre UE și NATO.

Fondul se concentrează în acest moment asupra țărilor din Europa Centrală și de Est, unde vede un potențial semnificativ de creștere.

În prezent, portofoliul fondului însumează aproape 309 MW obținuți din proiecte de parcuri solare în curs de dezvoltare în Polonia și România.

Parallax

Vizualizari
896
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri