Adi Iacob

Fondul de investiții KKR cumpără o firmă IT: Cea mai mare tranzacţie a sa de după criza financiară

Thumbnail

Fondul de investiţii KKR a cumpărat compania americană de software BMC, într-o tranzacţie evaluată de surse la 8,5 miliarde de dolari, incluzând datoriile, cea mai mare preluare realizată de KKR după criza financiară din 2008. 

Mărimea tranzacţiei scoate în evidenţă modul în care companiile de investiţii recurg la achiziţii mari finanţate prin datorii pentru a folosi fondurile investitorilor, care au atins un nivel record de 1.000 de miliarde de dolari, scrie Reuters, citat de News.ro.

Fondurile de investiţii primesc comisioane de administrare şi performanţe numai pentru capitalul care este folosit în tranzacţii.

KKR s-a mai asociat cu operatorul american de spitale HCA Healthcare pentru a face o ofertă furnizorului de servicii medicale Envision Healthcare din SUA, care este evaluat, incluzând datoriile, la aproape 10 miliarde de dolari, a relatat Reuters la începutul acestei luni.

KKR a convenit să cumpere BMC de la fondurile Bain Capital şi Golden Gate Capital, care au preluat BMC în 2013, pentru 6,9 miliarde de dolari.

Reprezentanţii KKR, Bain şi Golden Gate au refuzat să comenteze în legătură cu preţul, care a fost dezvăluit de surse apropiate situaţiei.

Achiziţia BMC, furnizor de softuri care ajută companiile să îşi organizeze funcţiile de suport tehnic, vine în timp ce companiile de software se reorientează pentru a se concentra pe afaceri cu marje mai ridicate, cum ar fi cloud computing, securitate cibernetică şi analiză de date, pentru a compensa încetinirea afacerilor lor tradiţionale.

KKR a investit aproximativ 26 de miliarde de dolari în sectorul tehnologiei, în ultimul deceniu, iar BMC se va alătura unui portofoliu care include Mitchell, Epicor şi Calabrio, firme care produc software utilizat de companii.

Achiziţia este finanţată de Credit Suisse, Goldman Sachs, Jefferies, Macquarie şi Mizuho Bank.

Goldman Sachs, Credit Suisse şi Morgan Stanley au acordat BMC consultanţă financiară în timp ce Macquarie Capital a consiliat KKR.

Achiziţia ar urma să fie finalizată în trimestrul trei al acestui an.

Parallax

Vizualizari
410
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri