Raluca Abrihan

Un fond de investiţii dedicat exclusiv femeilor antreprenor se lansează la București

Thumbnail

Din punct de vedere al câştigurilor salariale, în România bărbaţii sunt în continuare mai bine plătiţi decât femeile, pentru acelaşi loc de muncă. Astfel, un bărbat câştigă cu 6% mai mult decât o femeie, deşi prestează aceleaşi servicii. Decalajul de gen îl regăsim şi atunci când vine vorba despre antreprenoriat. Astfel, club de afaceri pentru femei lansează la Bucureşti un fond de investiţii exclusiv pentru antreprenoare.

Potrivit unui studiu realizat de Mastercard Index of Women Entrepreneurs, 28,9% dintre afacerile din țară sunt deținute de femei, plasând România pe locul 9, din cele 57 de state analizate.

În acest context, Elite Business Women, cel mai mare club de afaceri feminin din România (peste 10.000 de membre), lansează primul fond de investiţii dedicat exclusiv femeilor – Elite Business Women Investment Fund.

Acesta este bazat pe conceptul de Marketing prin Afiliere şi este un exemplu de economie colaborativă. Fondul este finanţat doar din contribuţiile membrelor, 40% din valoarea membership-ului fiind reinvestită de către clubul de afaceri în susţinerea micilor afaceri înfiinţate de femei.

Procedura este una complet transparentă, membrele EBW având acces permanent la informaţii despre sumele care intră în contul EBW Investment Fund şi, în acelaşi timp, putând vota ce business-uri să primească finanţare. Atât aplicaţiile, cât şi voturile, sunt online, anunţă reprezentanţii Elite Business Women Investment Fund.

Lansarea oficială a fondului va avea loc marţi, 10 septembrie.

 

Parallax

Vizualizari
1187
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri