Claudiu Zamfir

Fitbit intră pe API-ul Google Cloud for Healthcare

Thumbnail

Producătorul american de brățări sport și ceasuri inteligente Fitbit, care are și în România un centru de cercetare-dezvoltare, și-a anunțat luni intenția de a utiliza noua interfață de programare (API) a Google, Cloud for Healthcare, scrie Techcrunch.com.

Fitbit ar urma astfel să-și continue eforturile în domeniul dispozitivelor medicale avansate. Ideea este de a le oferi oferi medicilor un punct de contact centralizat pentru a monitoriza registre medicale electronice precum și informații primite de la dispozitivele Fitbit. În această direcție a mers și recenta achiziție realizată de Fitbit, startupul american Twine Health, o platformă în cloud de gestionare a sănătății, cu accent pe diabet și hipertensiune arterială.

Fitbit are vânzari anuale de peste 2 miliarde dolari și 1.700 de angajati în toată lumea.

În septembrie 2017, Fitbit a inaugurat oficial centrul de cercetare-dezvoltare de la București, cu 100 de angajați la momentul respectiv. Biroul din România are activități complexe precum management, design și software engineering pentru toate produsele companiei.

De asemenea, în ianuare 2017, Fitbit a cumpărat startupul românesc Vector Watch, producător de smartwatch-uri care s-a remarcat prin autonomia de o lună a ceasurilor sale inteligente. Vector Watch era deținut, la momentl achiziției, de Gecad Ventures, fond de investiții românesc, controlat de omul de afaceri Radu Georgescu. Fondat în anul 2015, la Londra, de către Andrei Pitiș, startupul Vector Watch a cunoscut o dezvoltare puternică mai ales în perioada în care l-a avut ca director general pe veteranul Joe Santana, fost CEO al Timex.

Parallax

Vizualizari
970
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri