Claudiu Zamfir

Firme românești de mobilă și agricultură, incluse într-un program de pregătire pentru export finanțat de Elveția

Thumbnail

Peste 80 de firme din domeniile producției de mobilă și agriculturii ecologice s-au înscris pentru a fi acceptate într-un program de pregătire pentru export în valoare de 1,7 milioane de euro, din care 85% sunt asigurați de Elveția și restul de statul român.

S-au finalizat înscrierile în programul de instruire pentru export a producătorilor de mobilier, produse din lemn și produse agricole ecologice, în cadrul proiectului finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano–Român, „Servicii integrate de export, pentru IMM-urile din România”, potrivit unui comunicat emis de organizatori.  
 
Au aplicat 83 de firme, din care 47 de firme active în domeniul agricol, iar celelalte 36 în domeniul producției de mobilier din lemn și produse asociate. 52% dintre aplicanți provin din regiunile de Nord Est și Sud Muntenia ale țării, în timp ce 29% sunt localizați în principal în regiunile Nord Vest, București Ilfov și Centru.
 
În prima fază a procesului de selecție au fost acceptate 58 de firme, urmând ca până la sfârșitul anului să primească decizia finală și firmele ale căror dosare sunt încă analizate. Pentru a fi eligibile, firmele selectate au demonstrat că vând produse cu valoare adăugată mare obținută printr-un grad ridicat de procesare și inovare, pentru care există cerere externă. De asemenea, firmele participante au făcut dovada deținerii unei echipe de management flexibilă, care are capacitatea de a îmbunătăți produsele sau de a crește producția, cu ajutorul dotărilor tehnologice existente, pentru a face față solicitărilor noilor piețe.  
 
Finaliștii vor intra la începutul anului viitor într-un program intens de instruire, pentru a deveni competitivi pe piețele internaționale. Pregătirea acestora va aborda următoarele teme: strategia de export, analiza piețelor internaționale de interes, crearea unor produse inovatoare și dezvoltarea tehnologică, ambalare și etichetare, branding și promovare, legislație fiscală, certificare și standarde de calitate, canale de distribuție.  

În urma procedurii de achiziție publică organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, acest proiect este realizat de asocierea Gama Proconsult – Camera de Comerț și Industrie Prahova – Inpulse Partners – TDP Partners.

Parallax

Vizualizari
172
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri