CZ

Domeniile cu cele mai multe firme în proceduri de insolvență

Thumbnail

O analiză prezentată miercuri de compania de asigurare de credite Coface România  indică principalele domenii în care s-au produs cele mai multe insolvențe ale firmelor românești, în priele 6 luni ale anului 2017.

Sectoarele în care s-au deschis cele mai multe proceduri de insolvență asupra unor firme sunt:

  • construcţii (746),
  • comerţul cu amănuntul (705 ),
  • comerţul cu ridicata şi distribuţia (660).

În primele 6 luni ale anului 2017, au fot deschise 4.442 de proceduri de indolvență, tot cam câte au fot în aceeași perioadă a anului trecut. În schimb, 180 de firme cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro au intrat în insolvenţă în semestrul întâi al anului 2017, cu 20% peste nivelul din perioada similară a anului precedent.

Ca număr, procedurile de insolvență deschise în România sunt la un minimum al ultimilor 10 ani, conform Coface.

Dintre cele 4.442 de firme care au intrat în proceduri de insolvență în primul semestru din 2017, un număr de 2.244 de firme au depus declaraţiile financiare pentru activitatea desfăşurată în anul 2016.

Una dintre principalele cauze care a alimentat riscul intrării în insolvenţă a fost creşterea accelerată a datoriilor mult peste avansul veniturilor, cuplată cu acumularea de pierderi din ce în ce mai mari, arată analiza Coface.

Potrivit sursei citate, companiile care au un nivel scăzut al activelor imobilizate şi un grad de îndatorare foarte mare își pot predispune creditorii la pierderi semnificative.

Parallax

Vizualizari
1740
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri