Redactia StartupCafe.ro

Tu ai auzit de firma asta? Vinde 100 milioane telefoane smart pe an

Transsion-dreamstime

Samsung, Apple, Xiaomi, OPPO, Huawei, Motorola. Toate sunt mărci faimoase de telefoane și scot o mulțime de modele la vânzare. Însă a patra cea mai mare companie, care va trece de 100 de milioane de telefoane vândute anul acesta în lume, este necunoscută la noi, scrie colegul nostru, Vlad Barză, pe HotNews.ro.

Cine este Transsion? Cum a ajuns așa de sus? Cu ce se laudă la telefoanele sale?

În primul trimestru al anului 2024, s-au vândut în lume 289 de milioane de smartphone-uri din toate mărcile, creștere de 8% față de primele luni din 2023, conform datelor IDC. Samsung a revenit pe primul loc, Apple a fost pe doi, iar Xiaomi a fost pe trei, aceste mărci având împreună peste jumătate din piață.

Locul patru a fost însă ocupat de o companie necunoscută la noi, una chineză - denumită Transsion - care a vândut peste 28 de milioane de smartphone-uri în trei luni, ceea ce înseamnă aproape dublu față de începutul lui 2023. Pe locul cinci în topul mondial a fost OPPO.

Interesant este că Transsion, deși este din China, vinde sub 10% din total în țara de origine.

Compania Transsion a depășit în primăvara lui 2023 Vivo în clasamentul mondial al vânzărilor de smartphone-uri, la volum, intrând în premieră în top 5. Acum, cele mai noi date IDC arată că Transsion a ajuns pe locul patru.

Citește mai departe pe HotNews.ro...

 

Parallax

Vizualizari
699
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.592

Articole publicate : 941
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri