Raluca Abrihan

O firmă românească ce face haine pentru copii a primit autorizaţie să producă halate şi combinezoane medicale

Thumbnail

Un atelier de producţie haine de ocazie de copii, a primit autorizaţia de la Ministerul Apărării Naţionale prin Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru apărare CBRN şi Ecologie, pentru producţia şi punerea pe piaţă a combinezoanelor şi halatelor de protecţie împoriva agenţilor infecţioşi. La cât se ridică investiţia în primele 5.000 combinezoane şi 3.500 halate.

Din dorinţa de a-şi menţine echipa de angajaţi croitori şi de a-şi continua afacerea, Alexandra Cojocaru, fondatoarea Shiny Baby, firmă lansată în 2016 a trecut la producţia combinezoanelor şi halatelor de protecţie.

Cu o investiţie de aprox 82.000 euro, firma a produs deja primele 5.000 combinezoane reutilizabile şi 3500 halate reutilizabile, care sunt gata de a fi comercializate.

Produsele sunt utile pentru protecţia personalului medical care lucrează în zonele cu risc ridicat, ATI, ambulanţe etc, dar şi medicilor stomatologi afectaţi de închiderea cabintelor, muncitorilor din industria auto, angajaţilor din saloanele de înfrumuseţare, etc.

Un procent de 5% din producţie va fi donat către Fondul de Urgenţă pentru spitale, creat de Organizaţia Salvaţi Copiii, ca un mecanism de urgență pentru echiparea a peste 50 de spitale din România, cu echipamente și aparatură medicală vitale în lupta şi protecţia medicilor contra COVID-19.

Combinezoanele şi halatele sunt realizate din material neţesut, polipropilenă 100%, având o densitate de între 115 g/m2 şi 120 gr/m2 pentru combinezon, şi între 95 gr/m2 şi 120gr/m2 pentru halat . Produsele sunt: antistatice, hidrofile, hidrofobe, antimicrobiene, antipiretice/ignifugat, conforme tuturor normelor verificate, testate, şi aprobate de Ministerul Apărării Naţionale prin Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru apărare CBRN şi Ecologie.

Sectorul de producţie fashion este unul dintre cele mai afectate şi se prevede un an deosebit de greu fară producţia în sistem lohn de care depideau multe fabrici de confecţii din România. Ne bucurăm că am obţinut autorizaţia de producţie şi în felul acesta demonstrăm şi altor mici antreprenori că se poate. Ne dorim să producem în România pentru România.”, a continuat Alexandra Cojocaru, proprietar Shiny Baby.

De-a lungul celor 5 ani, Shiny Baby a produs peste 15.850 haine pentru copii. Atelierul lucrează doar la comandă cu o echipă de croitori cu experieţă. Materialele folosite sunt dantelă şi bumbac. De asemenea, firma produce şi uniforme şcolare.

Parallax

Vizualizari
1045
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri