Răzvan Tătaru

Firma românească de panouri solare Simtel cumpără un proiect de parc voltaic în Bihor

panouri fotovoltaice

Compania românească de inginerie și tehnologie Simtel Team cumpără o firmă de proiect care dezvoltă un parc voltaic în Salonta, județul Bihor, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Compania listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB: SMTL) anunță că va prelua un proiect gata de implementare cu o capacitate instalată planificată de 5,35 MWp DC (putere maximă la nivelul panourilor), care se întinde pe o suprafață de aproximativ 70.000 mp și care deține toate autorizațiile necesare pentru a demara deja implementarea acestuia.

Preluarea companiei de proiect din Salonta face parte din strategia Simtel de dezvoltare pe termen lung a propriului portofoliu de parcuri fotovoltaice în vederea producerii și vânzării de energie electrică. Această investiție nu doar că extinde capacitatea noastră de producție și diversifică portofoliul nostru energetic, dar reflectă și viziunea noastră de a juca un rol cheie în tranziția României către o economie verde. Vom continua procesul de identificare a unor astfel de oportunități și proiecte pe care să le aducem în portofoliul nostru, obiectivul principal fiind de a diversifica sursele de venituri ale grupului, precum și de a oferi un flux de numerar stabil. Aceste elemente contribuie la modelul nostru de afaceri robust care generează o situație financiară solidă pentru Simtel”, a declarat Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de Administrație al Simtel Team.

O parte din lucrările necesare, precum cele de racordare la rețeaua națională de energie, sunt deja finalizate, potrivit spuselor companiei. Simtel estimează că proiectul va fi finalizat integral în următoarele șase luni. Parcul de la Salonta va genera anual aproximativ 6,5 GWh și va reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă cu aproximativ 4.000 de tone pe an.

În prezent, firma Simtel deține șase parcuri fotovoltaice, aflate în diverse stadii de implementare, în Pleșoiu, unde a fost finalizată prima fază a proiectului în august 2023, Anina, Ianca, Giurgiu, Mangalia și Salonta. La momentul finalizării lucrărilor pentru toate proiectele, acestea vor avea o putere instalată totală de aproximativ 75 MWp DC și vor genera anual o producție de circa 100 GWh.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania s-a listat la BVB din iulie 2021, iar în 2023, a făcut afaceri de 295,6 milioane de lei, potrivit rezultatelor preliminare.

Parallax

Vizualizari
246
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri