Claudiu Zamfir

Firmă românească de intermediere asigurări, vândută unui mare grup străin

ANTONIO-BABETI

O firmă românească specializată în vânzarea asigurărilor va fi cumpărată de o companie rivală, pe piața de profil din România, care face parte dintr-un mare grup american de brokeraj de asigurări, Consiliul Concurenței de la București autorizând, joi, achiziția.

În cadrul acestei tranzacții, firma Globasig Broker de Asigurare – Reasigurare S.R.L., deținută până acum de Antonio Babeti, este vândută companiei Safety Broker de Asigurare S.A., parte a grupului american Acrisure L.L.C., brokerul de asigurări numărul 4 în SUA și numărul 6 mondial.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că „această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața din România sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal”, potrivit unui comunicat transmis, joi, publicației StartupCafe.ro.

Safety Broker de Asigurare S.A. desfășoară activități de intermediere pentru toate clasele de asigurări de viață și generale, inclusiv emiterea de contracte de asigurare și încasarea primelor de asigurare în numele companiilor de asigurări, având o acoperire națională. Societatea din România este deținută 80% de Unilink Europe SP. Z.O.O.din Polonia, potrivit datelor oficiale colectate de portalul Termene.ro.

Polonezii cumpăraseră Safety Broker în 2022. La rândul său, Unilink Europe a fost  achiziționată de fintech-ul american Acrisure, în 2023. Alți acționari ai brokerului de asigurări din România sunt Viorel Vasile (15%) și Robert Niță (5%). În anul 2022, Safety Broker de Asigurare S.A. a făcut venituri din venituri de 166 de milioane de lei (33 milioane EUR) din activitatea de brokeraj și profit net de 8,6 milioane lei (1,7 milioane EUR), cu 132 de angajați, conform datelor oficiale de la Ministerul Finanțelor

De partea cealaltă, firma românească achiziționată, Globasig Broker de Asigurare – Reasigurare S.R.L., oferă produse de asigurare auto (CASCO/RCA), pentru bunuri și imobile, pentru călătorii în străinătate și vacanțe, pentru răspundere civilă legală și/sau profesională, pentru transporturi, de viață, sănătate și economii, pentru garanții și riscuri financiare, în agricultură.

Înainte de tranzacție, compania era controlată de omul de afaceri Grigore-Antonio Babeti, potrivit datelor de pe Termene.ro. În anul 2022, firma românească a obținut venituri de 27,5 milioane de lei (5,5 milioane EUR) din activitatea de brokeraj și profit net de 4 milioane de lei (800.000 EUR), cu 15 angajați.

Parallax

Vizualizari
5754
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri