Denisa Crăciun

Firma românească de imobiliare One a cumpărat trei clădiri istorice în centrul Bucureștiului, cu 3,7 milioane EUR

One United

Compania imobiliară românească One United Properties a achiziționat trei clădiri istorice din București, conform unui comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro, în care se mai arată că valoarea tranzacției se ridică la 3,73 milioane EUR.

Compania (simbol bursier ONE) achiziționează cele trei clădiri istorice pe care vrea să le restaureze și să le transforme într-o nouă dezvoltare, One Downtown, potrivit comunicatului.

Cele trei clădiri sunt situate pe strada Academiei nr. 19, 21 și 23, lângă Teatrul Odeon și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

Valoarea tranzacției se ridică la 3,73 milioane de euro, iar valoarea brută de dezvoltare este estimată la 35 de milioane de euro.

Suprafața totală a terenului este de aproximativ 1.300 mp, iar suprafața totală construita este de 7.100 mp.

„Centrul Bucureștiului are un număr semnificativ de clădiri istorice abandonate, unele aflate într-o stare avansată de degradare, care necesită investiții pentru reincluderea lor în circuitul imobiliar. Prin această tranzacție ne propunem, într-o primă fază, să renovăm complet cele trei clădiri abandonate și, ulterior, vom decide care este cea mai potrivită utilizare pentru acestea, fie rezidențială, fie hotelieră sau chiar ambele”, a declarat Victor Căpitanu, co-fondator One United Properties.

„Achiziția se înscrie în linia eforturilor noastre de a ne implica în regenerarea centrului Bucureștiului, demers inițiat anul trecut prin cumpărarea cunoscutului imobil Casa Braikoff, care după restaurare va deveni One Athénée, o nouă dezvoltare de referință a companiei noastre. Vom continua aceste eforturi și în 2023, deoarece suntem convinși că regenerarea urbană este unul dintre pilonii strategiei noastre, de a dezvolta orașele în mod responsabil”, a mai spus acesta.

În 2021, dezvoltatorul imobiliar a investit în restaurarea unor monumente istorice, după ce a achiziționat Casa Braikoff. Apoi, în martie 2022, a cumpărat fosta fabrică Ford, care va fi restaurată și transformată într-un spațiu de retail.

Pentru 2023 și 2024, compania estimează investiții de minimum 70 milioane EUR în regenerarea urbană a unor monumente istorice abandonate din București.

Parallax

Vizualizari
2507
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri