Claudiu Zamfir

Un concurent al românilor de la UiPath a luat o finanțare de 177 de milioane de dolari

Thumbnail

Firma IT germană Signavio, care dezvoltă, un concurent al românilor e la UiPath pe piața de automatizări software (RPA), a obținut, joi, o investiție de 177 de milioane de dolari.

Runda de investiție de serie C a fost condusă de firma de investiții Apax Digital, care a făcut anunțul oficial.

La runda de finanțare au mai participat DTCP, un fond de investiții susținut de Deutsche Telekom, precum și Summit Partners, un investitor mai vechi al Signavio.

Firma IT germană a fost înființată în anul 2009, la Berlin, de antreprenorii  Gero Decker, Mathias Weske, Nicolas Peters, Torben Schreiter și Willi Tscheschner.

Până acum Signavio a acumulat investiții de peste 223 de milioane de dolari, cu cea de joi,

Firma IT germană ajunge astfel la o valoare de 400 de milioane de dolari, potrivit TechCrunch.com.

Spre comparație, pe același domeniu al automatizărilor software, „unicornul” înființat în România UiPath a ajuns să fie evaluat la 7 miliarde de dolari, după ce a obținut investiții totale de 1 miliard de dolari.

Compania de softare UiPath a fost înființată în anul 2005, la București, de Daniel Dines și Marius Tîrcă, doi IT-iști români care au lucrat la mari companii din SUA și s-au întors în țară pentru a face propriile afaceri.

Acum UiPath este o companie cu sediul central in Statele Unite și birouri în toată lumea, specializată în dezvoltarea si vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, scutindu-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Parallax

Vizualizari
1162
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri