Claudiu Zamfir

Firmă IT cu afaceri de 8,7 milioane euro vrea să se tranzacționeze pe Bursa de la București

Thumbnail

Compania românească Tema Energy, specializată în centre de date, cu afaceri de 8,75 milioane de euro în 2021, vrea să se listeze la Bursa de Valori București, până la finalul lunii iunie 2022.

Compania bucureșteană, fondată în anul 2002, de Titi Manole și Theodoros Papadopoulos, se declară „lider pe piața de centre de date din România”.  În cei 20 de ani pe piață, Tema Energy a lucrat cu peste 600 de clienți și a gestionat peste 100 de proiecte de centre de date în cei 20 de ani de activitate.

„Listarea la Bursă e o validare a parcursului si potențialului nostru. Ne dorim un free-float sănătos, care să asigure o valoare de piață reală și corectă, însă nu ne grăbim - rămânem flexibili și responsabili față de business și de ceilalți acționari. Bursa va crea multiple instrumente pe care suntem pregătiți să le fructificăm. Printre acestea se numără accesul la capital pentru noi direcții strategice, prin emisiune de acțiuni sau obligațiuni, achiziții și, nu în ultimul rând, motivarea și retenția de personal esențial – o resursă cheie pentru activitatea Tema Energy”, spune Mihai Manole, managing partner la Tema Energy.

Prin listarea la BVB firma bucureșteană vrea să treacă la nivelul următor al dezvoltării sale.

În 2021, Tema Energy a înregistrat o cifră de afaceri de 8,75 milioane de euro, cu 22% mai mult decât în 2020. Profitul a crescut și el cu 40% în 2021 față de anul precedent. Perspectivele companiei sunt la fel de solide. Tema Energy vizează ca în următorii cinci-zece ani să-și mărească cifra de afaceri cu 10%-15% anual. De asemenea, compania are în plan ca într-un termen de 2-3 ani să se extindă la nivel regional, în țările vecine României.

În paralel, compania lucrează la proiecte mari, printre care centrele de date Cluster Power, centrele de date mobile pentru IGPR-Poliția Română și organizarea DataCenter Forum, singurul eveniment de profil din România.

Prima fază a campusul-ului Cluster Power este finalizată în proporție de 98%, Tema Energy fiind integratorul de tehnologie pentru aceste centre de date cu baza la Craiova. Este vorba despre unul dintre cele mai mari și mai inovative Data Centere din Europa Centrală și de Sud-Est.

Tema Energy este în curs de a finaliza unul dintre cele mai mari centre de date mobile din țară, în parteneriat cu Arctic Stream. Proiectul prevede livrarea unui container IT de 13 Rack-uri pentru IGPR – Poliția Română și este în curs de recepție și de testare.

DataCenter Forum, eveniment suspendat în 2020 și 2021 în contextul pandemic, va reuni în 2022 cei mai importanți actori ai pieței de centre de date din România. Tema Energy organizează evenimentul în colaborare cu unii dintre cei mai mari producători de profil la nivel global, printre care APC by Schneider Electric, Vertiv, Rittal, Reichle & de Massari, Aksa, Bachmann, Securiton și Uptime Institute.

Compania și-a dezvoltat, începând cu 2018, propriile soluții IT de monitorizare și control al infrastructurii, atât pentru centre de date cât și pentru alte sisteme: management-ul echipamentelor si infrastructurilor de electro-alimentare si auxiliare - Tema Infra Suite, precum și monitorizarea centrelor de date - Tema DC Management.

Tema Energy este un one-stop-shop pentru clienții care doresc un centru de date integrat 100% prin asigurarea de consultanță, design, proiectare, construcție și implementarea instalațiilor, a echipamentelor, a comunicațiilor, a administrarii locației, cu includerea în proiectul final a serviciilor de startup, mentenanță și intervenții.

Tema Energy este un integrator de sisteme și instalații complexe cum ar fi: power supply solutions, sisteme de climatizare, sisteme de stingere incendii, instalații electrice, sisteme de comunicații, sisteme de Railway, sisteme BESS de stocare a energiei, instalații fotovoltaice sau facility management tehnic.

 

Parallax

Vizualizari
1006
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri