Claudiu Zamfir

Finanțare de 50 milioane dolari pentru un startup IT britanic cu programatori în Cluj

Thumbnail

Un startup IT britanic de prevenire a fraudelor financiare, care are și o echipă consistentă de programatori în Cluj-Napoca, a obținut, marți, o nouă finanțare, de 50 de milioane de dolari, pentru a-și dezvolta tehnologiile de detectare și combatere a fraudelor financiare.

Startup-ul IVXS, care activează sub brandul ComplyAdvantage, a primit investiția de serie C de la  Ontario Teachers’ Pension Plan (fond de pensii al profesorilor din Ontario, Canada), cu participarea a două puternice fonduri de venture capital, Index Ventures și Balderton Capital, care au mai finanțat firma britanică.

IVXS are prezență globală prin 5 hub-uri: New York și San Francisco (pentru Americi), Singapore (pentru Asia-Pacfic), Londra și Cluj-Napoca (pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa).

La Cluj, firma IVXS Technology SRL (subsidiară a IVXS UK ltd.) a avut în anul 2019 un număr mediu de 76 de angajați și a obținut o cifră de afaceri de 13,8 milioane de lei, cu profit de 527.000 de lei, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro. Firma din România, deschisă în anul 2016, caută oameni pentru 2 job-uri tech la hub-ul din Cluj. În prezent, firma din România a ajuns deja la 90 de persoane, conform datelor suplimentare transmise de companie.

ComplyAdvantage (IVXS) a fost fondat în anul 2014 de către un antreprenor britanic, Charles Delingpole. În cei 6 de ani de existență, startup-ul a obținut investiții totale de 88,2 milioane de dolari, cu cea de luni, conform Crunchbase.

ComplyAdvantage dezvoltă tehnologii bazate pe inteligență artificială, pentru a oferi companiilor financiare servicii de detectare și prevenire a fraudelor. Misiunea declarată a startup-ului este de a „neutraliza riscul de spălare a banilor, finanțare a terorismului, corupție și alte infracțiuni financiare”.

De asemenea, serviciile oferite de firma britanică ajută companiile financiare să se conformeze mai simplu la obligațiile legale de prevenire a combaterii spălării banilor și finanțării terorismului (AML/CFT).

Clienții săi sunt, de regulă, bănci, platforme de plăți online, firme de jocuri de noroc, exchange-uri de criptomonede, companii de asigurări.

Peste 500 de companii din 75 de țări folosesc serviciile ComplyAdvantage. Startup-ul susține că identifică activ zeci de mii de evenimente de risc din milioane de puncte de date structurate și nestructurate, în fiecare zi.

Parallax

Vizualizari
2525
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri