Adi Iacob

Finanțare de 6,8 milioane euro: Google și Toyota investesc într-o aplicație de transport în comun

Thumbnail

WhereIsMyTransport, un startup care a dezvoltat o aplicație care ajută oamenii să se deplaseze utilizând transportul în comun, a obținut investiții în valoare de 6,8 milioane de euro, într-o rundă de finanțare la care au participat Google și Toyota.

Startup-ul fondat în 2015 a realizat o hartă a rețelelor de transport public din țările în curs de dezvoltare, devenind astfel cea mai importantă sursă de informații pentru guverne și furnizori de servicii de transport.

Printre investitorii care au participat la runda de finanțare de 6,8 milioane de euro (serie A) se numără Google, Toyota, Global Innovation Fund, Goodwell Investments și Liil Ventures, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Startup-ul și-a început activitatea în Africa (în 2015), înainte de a se extinde în India, Asia de Sud-Est și America Latină în 2018. În prezent, platforma este prezentă în 39 de orașe, iar datele sale acoperă peste 750.000 km de rute de transport public.

Potrivit reprezentanților WhereIsMyTransport, fondurile obținute vor permite companiei să se extindă în continuare la nivel global, îmbunătățind metodele de colectare a datelor.

Parallax

Vizualizari
479
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri