Claudiu Zamfir

Fermierii ar putea avea acces la fabrici de procesare a legumelor, laptelui, cărnii, printr-un sistem de cooperative național

Thumbnail

Fermierii din România vor putea avea acces la un sistem integrat de procesare a legumelor, fructelor, laptelui și cărnii pentru a ajunge mai ușor la comercializare inclusiv în  supermarketuri, prin noua Uniune Națională a Cooperativelor Agricole de Producție Integrată, după cum susține această organizație într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Potrivit sursei citate, 6 entități sunt deja înscrise in Uniune, totalizând o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro pe an.

Toate cooperativele, asociatiile, companiile si persoanele fizice care activează în România in domeniul agriculturii se pot înscrie în UNCAPI, „beneficiind de un sistem integrat de producție și desfacere, dar și de reprezentare în fața instituțiilor statului, consiliere pentru fonduri europene, cursuri de formare profesională și, indirect, oportunități de desfacere către cele mai mari lanțuri de retail” - promite uniunea de cooperative.

Uniunea Națională a Cooperativelor Agricole de Producție Integrată declară că are următoarele obiective:

  • De a ajuta cooperativele din România să aibă o reprezentare mai bună din punct de vedere profesional și comercial.
  • Cu ajutorul UNCAPI fermierii vor putea ajunge mai ușor cu produsele lor pe piață, în special în supermarketuri.
  • Promovarea produselor românești pe piața autohtonă dar și pe cea internațională, cu ajutorul unui sistem de management de producție integrat.
  • Prin asocierea cooperativelor se pun la dispoziția fermierilor fabrici de procesare, abatorizare, depozite de colectare a legumelor și fructelor, fabrici de conservare. Un sistem integrat de producție ajută la scăderea prețurilor, astfel încât producția fermierilor români să fie valorificată pe tot parcusul anului, nu doar în sezon.
  • UNCAPI  urmărește ca prețurile la consumatori să fie prețuri corecte și decente, iar în acest fel să se  diminueze evaziunea fiscală.
  • Cooperativele agricole integrate vor aduce noi locuri de muncă în mediul rural, acolo unde rata șomajului este ridicată, iar sărăcia extremă.

„O parte dintre legumele produse în România ajung pe rafturile marilor supermarketuri, însă legumele pot fi și procesate. Lipsa unităților de procesare în România a creat de-a lungul timpului mari probleme, în sensul în care agricultorii aruncau producțiile pe câmp pentru că li se strica marfa. Tocmai acesta este și scopul nostru, să sprijinim fermierii și să integrăm tot acest lanț alimentar pentru a folosi producțiile și diminua pierderile” - a declarat Ștefan Nicolae, secretar general UNCAPI.

Înscrierile se pot face la adresa de e-mail: office@beigloopr.ro

Parallax

Vizualizari
1078
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri