Claudiu Zamfir

Fermier român: Antreprenorii sunt de vină pentru plecarea lucrătorilor în străinătate

Thumbnail

Fermierul Dimitrie Muscă, ce operează Combinatul Agroindustrial Curtici, din județul Arad, crede că antreprenorii români „sunt de vină” pentru plecarea lucrătorilor din România în străinătate, salariile fiind prea mici.

Sunt de vină antreprenorii români, care nu i-au plătit cum trebuie. Le-au dat minimul pe economie, le-au mai dat ceva pe sub mână şi oamenii n-au mai putut rezista şi s-au dus” – așa explică fermierul plecarea românilor la muncă în străinătate, potrivit Mediafax.

Dimitrie Muscă spune că are 500 de angajaţi cărora le dă salarii între 3.500 şi 7.000 de lei.

Alți fermieri români spun că își țin și acum angajații alături, oferindu-le salarii competitive, în condițiile crizei generate de epidemia de coronavirus COVID-19:

  • Cornel Stroescu, fermier din Mehedinţi: „Eu nu am o problemă cu forţa de muncă. Eu îmi respect angajaţii. După munca pe care o prestează îşi iau şi salarii. Pot să spun că am şi salariaţi cu salarii aproape ca în Vest”.
  • Ilie Popescu, fermier din judeţul Olt: „Noi nu lucrăm cu sezonieri avem doar angajaţi permanenţi pe care n-o să-i trimitem nici în şomaj, o să le plătim şi impozitele, încercăm să ne protejăm singuri.(…) În jur de 4.000 de lei este un salariu mediu net”.
Parallax

Vizualizari
4265
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Bogdan
Toniuc
asa este! mai ales acei asa zisi antreprenori care fac agricultura cerealiera pe mai mult de 1000 ha... cu numar minim de angajati... cate 1-2 angajati pentru fiecare mie de ha... adica in astfel de antreprenoriat cerealier iti trebuie 10000 de angajati ca sa exploatezi toata suprafata arabils din romania... si ne miram ca satele sunt pustii,

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri